Κορωνοϊός: Οι Γερμανοί γκρινιάζουν γιατί το Ισραήλ τους βάζει τα «γυαλιά» στην ταχύτητα του εμβολιασμού των πολιτών

Κορωνοϊός: Οι Γερμανοί γκρινιάζουν γιατί το Ισραήλ τους βάζει τα «γυαλιά» στην ταχύτητα του εμβολιασμού των πολιτών

Στο Ισραήλ, περίπου μισό εκατομμύριο άνθρωποι έχουν ήδη εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού τις τελευταίες δέκα ημέρες

treis-stous-deka-arnitikoi-ston-emboliasmo
Σαράντα δύο χιλιάδες Γερμανοί έχουν εμβολιαστεί κατά της νόσου Covid-19, τις πρώτες δύο ημέρες που ξεκίνησε ο εμβολιασμός στη χώρα της Άνγκελα Μέρκελ.

Στη Δρέσδη, η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου, καθώς τα κρεματόρια είναι ασφυκτικά γεμάτα.

Την ίδια ώρα, στο πολύ μικρότερο σε έκταση Ισραήλ, όπως γράφει το γερμανικό δίκτυο «Ν-tv», 115.000 πολίτες έκαναν την πρώτη δόση του εμβολίου μόνο σε μία ημέρα: την Δευτέρα. Καμία εκστρατεία εμβολιασμού στον κόσμο δεν είναι ταχύτερη, σχολιάζει και η γερμανική εφημερίδα Βild.

Στο Ισραήλ, περίπου μισό εκατομμύριο άνθρωποι έχουν ήδη εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού τις τελευταίες δέκα ημέρες.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας της χώρας, 115 χιλιάδες άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες εμβολιάστηκαν μόνο τη Δευτέρα.

Με βάση τα στοιχεία του ιστότοπου «Our World in Data» του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, σχεδόν το 5,7% του πληθυσμού έχει ήδη λάβει την πρώτη από τις δύο απαραίτητες δόσεις του εμβολίου των Pfizer και BionTech.

Η μικρή αυτή χώρα είναι ο παγκόσμιος ηγέτης στον αριθμό των ατόμων που εμβολιάστηκαν ανά 100 κατοίκους. Ακολουθούν το Μπαχρέιν και η Μεγάλη Βρετανία, όπως αναφέρει το γερμανικό δίκτυο «n-tv».

Σύμφωνα με το γερμανικό επιδημιολογικό ινστιτούτο «Robert Koch», σχεδόν 42.000 Γερμανοί εμβολιάστηκαν τις πρώτες δύο ημέρες μόλις ξεκίνησε ο εμβολιασμός.

Οι διαθέσιμες δόσεις του εμβολίου των Pfizer και BionTech δεν θεωρούνται επαρκείς προς το παρόν στη χώρα της Μέρκελ κυρίως γιατί η Κομισιόν ζήτησε την δίκαιη διανομή του και στις 27 χώρες της ΕΕ. 

Κλείσιμο
Στη χώρα του Μπένζαμιν Νετανιάχου, έχει επιβληθεί ένα τρίτο lockdown από την Κυριακή το απόγευμα, το οποίο αρχικά θα διαρκούσε για δύο εβδομάδες. Ωστόσο, αναμένεται να λάβει παράταση αρκετών εβδομάδων καθώς τα κρούσματα του κορωνοϊού συνεχίζουν να αυξάνονται.

Χθες, το Υπουργείο Υγείας του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι καταγράφηκαν 5.449 νέα κρούσματα του ιού εντός 24 ωρών -τελευταία φορά που οι αριθμοί ήταν τόσο υψηλοί ήταν στις αρχές Οκτωβρίου.

Την ίδια ώρα, οι γερμανικές υγειονομικές αρχές ανέφεραν χθες 12.892 νέα κρούσματα κορωνοϊού. Ωστόσο, η Γερμανία έχει περίπου εννέα φορές περισσότερους κατοίκους από το Ισραήλ.

Από την πλευρά της, η ισραηλινή κυβέρνηση θέλει να εμβολιάσει όλες τις ομάδες κινδύνου το συντομότερο δυνατό και στη συνέχεια να ανοίξει εκ νέου την οικονομία, όπως αναφέρει ο ισραηλινός Τύπος.

Από τα μέσα Ιανουαρίου και μετά, οι αρχές θα εκδώσουν «πράσινα διαβατήρια» για όλους όσοι έχουν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου , τα οποία θα τους προσφέρουν κάποιες ελευθερίες.

Αυτό περιλαμβάνει, για παράδειγμα, την απαλλαγή από την υποχρέωση απομόνωσης των πολιτών όταν εισέρχονται στο Ισραήλ.
Σήμερα ισχύουν αυστηροί περιορισμοί εισόδου στους αλλοδαπούς που επισκέπτονται το Τελ Αβίβ.

Ειδήσεις σήμερα: 

Τσαβούσογλου: «Ελλάδα και Κύπρος στοχοποιούν την Τουρκία»

Πέθανε ο Μητροπολίτης Καστοριάς Σεραφείμ - Έχασε τη μάχη με τον κορωνοϊό

Κύκνος που θρηνούσε το ταίρι του στις ράγες «καθήλωσε» πάνω από 20 τρένα στη Γερμανία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης