Γερμανία: Aναμένεται υψηλότερη παραγωγή δόσεων του εμβολίου

Γερμανία: Aναμένεται υψηλότερη παραγωγή δόσεων του εμβολίου

Ο Γερμανός υπουργός Υγείας εξέφρασε την επιφύλαξή του ως προς το αίτημα παρασκευής του εμβολίου και από άλλες φαρμακευτικές εταιρείες 

spahn_ger
Ο ομοσπονδιακός υπουργός Υγείας Γενς Σπαν είναι πεπεισμένος ότι η παραγωγή δόσεων του εμβολίου κατά του κορωνοϊού μπορεί να αυξηθεί στη Γερμανία αλλά έχει επιφυλάξεις όπως και ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Ιατρικού Συλλόγου, Φρανκ Ούλριχ Μοντγκόμερι, για την παραγωγή τους και από άλλες εταιρείες.

Ο Σπαν, μιλώντας στο δεύτερο δημόσιο γερμανικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο ZDF παρέπεμψε στις «πρόσθετες δυνατότητες παραγωγής που διαθέτει η εταιρεία Biontech στο Μάρμπουργκ, όπου εξαγόρασε τις εγκαταστάσεις της ελβετικής φαρμακευτικής εταιρείας Novartis. Ωστόσο, σύμφωνα με την ίδια την Biontech, πριν ξεκινήσει και εκεί η παραγωγή του εμβολίου πρέπει να γίνουν προηγουμένως ορισμένες αλλαγές στις εγκαταστάσεις», όπως είπε.

Ο χριστιανοδημοκράτης (CDU) υπουργός Υγείας εξέφρασε την επιφύλαξή του ως προς το αίτημα παρασκευής του εμβολίου και από άλλες φαρμακευτικές εταιρείες κατόπιν σχετικής αδείας. «Έχω την εντύπωση ότι ορισμένοι έχουν υποτιμήσει την πολυπλοκότητα της παραγωγής εμβολίων», τόνισε ο Σπαν στην βαυαρική ραδιοφωνία (Bayerischer Rundfunk).

Ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Ιατρικού Συλλόγου έκανε και εκείνος με τη σειρά του παρόμοια δήλωση.

Μιλώντας στο δημόσιο γερμανικό ραδιόφωνο (Deutschlandfunk), χαρακτήρισε οξυμένη την σχετική συζήτηση, η οποία ξεκίνησε από τον πρόεδρο του Φιλελεύθερου Κόμματος της Γερμανίας (FDP) Κρίστιαν Λίντνερ. Ο Φρανκ Ούλριχ Μοντγκόμερι δήλωσε μάλιστα «έκπληκτος που εκπρόσωποι της ελεύθερης οικονομίας άρχισαν ξαφνικά να μιλούν για υποχρεωτικές άδειες».

Ειδήσεις σήμερα

Κορωνοϊός: Στα 476 τα νέα κρούσματα - 467 οι διασωληνωμένοι, 66 θάνατοι

Πότε έρχονται τα υπόλοιπα εμβόλια στην Ελλάδα - Στις 20 Ιανουαρίου ξεκινά ο εμβολιασμός των πολιτών

Ρωσία: Τουλάχιστον δύο χρόνια η προστασία από τον συνδυασμό των εμβολίων Sputnik-V και AstraZeneca 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης