Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται ολόκληρος ο πλανήτης εξαιτίας της ταχείας μετάδοσης του
νέου μεταλλαγμένου στελέχους κορωνοϊού.
Στο κάδρο των χωρών που έχουν επηρεαστεί από τη «μετάλλαξη του Λονδίνου» μπήκε μετά τη Γαλλία, η Ισπανία και η Σουηδία, χώρες που έχουν πληγεί σε ανησυχητικό βαθμό από τη διασπορά του φονικού ιού.
Στη Σουηδία ειδικά η επέλαση της πανδημίας είναι τόσο ανησυχητική που οι Αρχές επεξεργάζονται για πρώτο φορά
σχέδιο περιορισμών.
Στη Σουηδία καταγράφηκε ένα κρούσμα της νέας μετάλλαξης, ενώ στην Ισπανία τέσσερα.
Οι τρεις είναι η μητέρα, ο πατέρας και η αδερφή ενός νεαρού άντρα, που πιστεύεται ότι τους μετέδωσε τον ιό και που επέστρεψαν στη
Μαδρίτη από τη Βρετανία.
Το τέταρτο κρούσμα στην Ισπανία εντοπίζεται σε άντρα που επέστρεψε στις
20 Δεκεμβρίου από τη Βρετανία.
Υπενθυμίζεται ότι η Ισπανία έχει επιβάλει απαγόρευση μετακινήσεων από το Ηνωμένο Βασίλειο όπως άλλωστε και η Σουηδία.
Η άκρως μεταδοτική παραλλαγή του ιού, που εντοπίστηκε στη Βρετανία, καταγράφεται καθημερινά σε ολοένα και περισσότερες χώρες.
Προβληματισμό προκαλεί, πάντως, η επιβάρυνση του επιδημιολογικού φορτίου στη
Νότια Κορέα, καθώς οι μολύνσεις έχουν αυξηθεί απότομα, με τα ημερήσια κρούσματα να ξεπερνούν, τις τελευταίες δύο ημέρες, τα χίλια.
Η
κυβέρνηση της Σεούλ επεξεργάζεται νέα μέτρα για να ανακόψει τη διασπορά κορωνοϊού, την οποία είχε περιορίσει σημαντικά το προηγούμενο διάστημα.
Η
Ιρλανδία όπως και η Γαλλία προστέθηκαν στη λίστα των χωρών που επιβεβαίωσαν ότι κυκλοφορεί η ιδιαίτερα μολυσματική μετάλλαξη του κορωνοϊού.
Το νέο μεταλλαγμένο και πολύ μεταδοτικό στέλεχος του κορωνοϊού εντοπίστηκε και στην Ιαπωνία. Οι πέντε άνθρωποι που μολύνθηκαν από το νέο στέλεχος του κορωνοϊού στην Ιαπωνία επέστρεψαν πρόσφατα από τη Βρετανία.
Τέθηκαν σε καθεστώς καραντίνας και οι
επαφές τους ιχνηλατούνται. Η Ιαπωνία συγκαταλέγεται στις χώρες που έχουν επιβάλει περιορισμούς στη μετακίνηση με τη Βρετανία. Από τους κανόνες εξαιρούνται οι υπήκοοι Ιαπωνίας.
Το
Ισραήλ εντόπισε, επίσης, τέσσερα κρούσματα της νέας, πιο μολυσματικής μετάλλαξης. Τα τρία από τα κρούσματα αφορούν πρόσωπα που επέστρεψαν στο Ισραήλ από την Αγγλία και τα οποία έχουν τεθεί σε καραντίνα σε ένα ξενοδοχείο.
Ειδήσεις σήμερα
Ξεκινά την Κυριακή ο εμβολιασμός - Μητσοτάκης και Σακελλαροπούλου στη λίστα των πρώτων
Φυλακές Κορυδαλλού: Διατάχθηκε ΕΔΕ για το ξέφρενο πάρτι των κρατουμένων
Ντοκουμέντo: Ο Ζολώτας περιγράφει τις αντιδράσεις για την ιστορική του ομιλία
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Αυτή η κολόνια θα κρατήσει πολλαααα χρόνια. Άρχισαν οι μεταλλάξεις τώρα και δεν ξέρω τι άλλο θα μας προβάλλουν.. Τα έχουμε ξαναπεί.. Οποίος νομίζει ότι θα κάνει ένα εμβόλιο και η ζωή του θα ξαναγίνει όπως ήταν παλιά είναι το λιγότερο αστείος. Όπως αστείοι ήταν όλοι όσοι πίστευαν ότι πέρσι τον Μάιο μας τελείωσε η καραντίνα και ξεκινάμε πάλι κανονικά. Αυτό το χαλί έχει έρθει για να μείνει. Έτσι θα είναι από εδώ και στο εξής οι ζωές σας για ΠΑΝΤΑ. Αφού πέτυχε την πρώτη φορά χωρίς καμμία αντίδραση από τον κόσμο γιατί να μην γίνεται και συνέχεια; Θα σε κυβερνάει η κάθε κα Παγώνη και όποτε θέλει θα σε αφήνει ελεύθερο και όποτε θέλει θα σε κλείνει μέσα στο σπίτι για κάνα 3μηνο να φτιάξεις χαρακτήρα.