Τουλάχιστον 600.000 Βρετανοί έχουν εμβολιαστεί

Τουλάχιστον 600.000 Βρετανοί έχουν εμβολιαστεί

Άκρως ανησυχητικά είναι τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα στη Βρετανία μετά και τον εντοπισμό μεταλλαγμένου στελέχους κορωνοϊού

emvolio
Περισσότεροι από 600.000 άνθρωποι στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου των Pfizer/BioNTech κατά της νόσου Covid-19, ανακοίνωσε σήμερα το βρετανικό υπουργείο Υγείας.

«Η κυβέρνηση έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα στοιχεία που δείχνουν ότι ο αριθμός των ατόμων που έλαβαν το εμβόλιο μεταξύ 8 και 20 Δεκεμβρίου στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι 616.933», ανέφερε το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας.

Άκρως ανησυχητικά είναι τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα στη Βρετανία μετά και τον εντοπισμό μεταλλαγμένου στελέχους κορωνοϊού.

Όπως αποδεικνύεται από τη βρετανική στατιστική υπηρεσία, για κάθε 85 άτομα υπάρχει ένα κρούσμα κορωνοϊού, οι μισοί από τους οποίους έχουν σημειωτέον μολυνθεί από νέο μεταλλαγμένο στέλεχος.

Από τις 12 μέχρι τις 18 Δεκεμβρίου 645.800 Βρετανοί εντοπίστηκαν θετικοί στη νόσο Covid-19. Την προηγούμενη εβδομάδα (5-11 Δεκεμβρίου) το ποσοστό των κρουσμάτων ήταν 1 ανά 95 άτομα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας.

Η αύξηση που καταγράφηκε σε μια εβδομάδα στα περιστατικά κορωνοϊού ανήλθε στο 14% και στο 34% σε δύο εβδομάδες. Η νέα παραλλαγή, πάντως, εντοπίζεται κυρίως στις περιοχές του βρετανικού νότου.

Ειδήσεις σήμερα

Κορωνοϊός: Ξανά στο «κόκκινο» η Αττική - Ανησυχητική εικόνα στο κέντρο της Αθήνας

Πώς θα γιορτάσει ο πλανήτης τα φετινά Χριστούγεννα

Απίστευτο θέαμα στον Νότιο Ατλαντικό: Γιγαντιαίο παγόβουνο σπάει σε κομμάτια - Βίντεο 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης