Κόντε: Τα φετινά Χριστούγεννα θα είναι διαφορετικά

Κόντε: Τα φετινά Χριστούγεννα θα είναι διαφορετικά

Σε καθολικό lockdown η Ιταλία μέχρι τις 6 Ιανουαρίου

conte-0
Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε θέλησε να ευχηθεί στους συμπατριώτες του Καλά Χριστούγεννα, με βίντεο που ανάρτησε στο Twitter.

«Πρέπει να έχουμε πάνω απ΄όλα την επίγνωση ότι αυτά που θα ζήσουμε αύριο, θα είναι Χριστούγεννα διαφορετικά, αλλά όχι λιγότερο αυθεντικά. Θα τα καταφέρουμε, είναι σίγουρο», τόνισε ο Ιταλός πρωθυπουργός και καθηγητής Νομικής στο Πανεπιστήμιο της Φλωρεντίας.

Παράλληλα, ο Κόντε υπογράμμισε ότι «κάθε μέρα νιώθει και πιο ερωτευμένος με την χώρα του, όλο και πιο περήφανος, διότι διαπιστώνει την θετική ανταπόκριση της κοινωνίας των πολιτών» στην παρούσα, δύσκολη κατάσταση.

Όλη η Ιταλία μετατρέπεται σε μια μεγάλη «κόκκινη ζώνη» μέχρι τις 6 Ιανουαρίου. Οι πολίτες θα μπορούν να βγαίνουν από το σπίτι μόνον για να μεταβαίνουν στον χώρο εργασίας τους, για λόγους υγείας, για να ψωνίσουν είδη πρώτης ανάγκης και για άλλες έκτακτες ανάγκες.

Σε ό,τι αφορά τις εμπορικές επιχειρήσεις, θα παραμείνουν ανοικτά φαρμακεία, μπακάλικα και σούπερ μάρκετ, καπνοπωλεία, περίπτερα αλλά, αυτή την φορά, θα κρατήσουν σηκωμένα τα ρολά και τα κομμωτήρια καθώς και τα καταστήματα που πωλούν παιχνίδια.

Πρόκειται για μια μικρή «παραχώρηση», λόγω των γιορτών. Παράλληλα, δυο άτομα από κάθε οικογένεια θα μπορούν να επισκέπτονται, κάθε μέρα, ένα φιλικό ή συγγενικό τους σπίτι. Για κάθε μετακίνηση, όπως και την περασμένη Άνοιξη, οι πολίτες θα πρέπει να κρατούν μαζί τους υπεύθυνη δήλωση, την οποία πρέπει να παραδίδουν, πλήρως συμπληρωμένη, στην αστυνομία ή τους καραμπινιέρους, σε περίπτωση ελέγχου.

Κλείσιμο
Στις 28, 29 και 30 Δεκεμβρίου και στις 4 Ιανουαρίου η Ιταλία θα γίνει «πορτοκαλί ζώνη» και θα ξαναλειτουργήσουν πλήρως όλα τα καταστήματα, αλλά όχι τα καφε μπαρ και τα εστιατόρια. Οι Ιταλοί θα μπορούν να βγουν εκτός των ορίων του δήμου όπου διαμένουν, αλλά όχι και εκτός περιφέρειας.

Ειδήσεις σήμερα

873 νέα κρούσματα κορωνοϊού - 476 διασωληνωμένοι - 55 θάνατοι

Lockdown - Δυτική Αττική: Προς παράταση η απαγόρευση κυκλοφορίας  

Δείτε live το ταξίδι του Άγιου Βασίλη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης