United Airlines: Με συμπτώματα κορωνοϊού ο εργαζόμενος που έδωσε βοήθεια στον ασθενή που πέθανε από Covid

United Airlines: Με συμπτώματα κορωνοϊού ο εργαζόμενος που έδωσε βοήθεια στον ασθενή που πέθανε από Covid

Επικρίσεις δέχεται η αεροπορική εταιρεία που σημειώνει ότι δεν είναι υπεύθυνη για την ειδοποίηση των επιβατών – Ο επιβάτης με κορωνοϊό πέθανε από καρδιακή ανακοπή στο νοσοκομείο – Άκουσαν τη γυναίκα του να λέει ότι έχει συμπτώματα πριν επιβιβαστεί στην πτήση

cpr_united
Συμπτώματα κορωνοϊού έχει εκδηλώσει ο Tony Aldapa, μέλος του πληρώματος της πτήσης της United Airlines, που παρείχε τις πρώτες βοήθειες σε επιβάτη που νοσούσε από κορωνοϊό και πέθανε από καρδιακή ανακοπή μέσα στο αεροπλάνο. Ο Aldapa προσπαθούσε να επαναφέρει για 45 λεπτά τον επιβάτη, που έχασε τις αισθήσεις του την περασμένη εβδομάδα.

Ιατροδικαστής επιβεβαίωσε ότι ο 69χρονος επιβάτης από το Λος Άντζελες πέθανε την περασμένη εβδομάδα από κορωνοϊό και οξεία αναπνευστική ανεπάρκεια. Ο ασθενής έπαθε καρδιακή ανακοπή στην πτήση από το Ορλάντο με προορισμό το Λος Άντζελες στις 14 Δεκεμβρίου. Πέθανε σε νοσοκομείο της Λουιζιάνα, αφότου έγινε έκτακτη προσγείωση στη Νέα Ορλεάνη.

Ο επιβάτης κατέρρευσε μέσα στο αεροπλάνο. Επιβάτες αναφέρουν ότι άκουσαν τη γυναίκα του να λέει ότι είχε συμπτώματα κορωνοϊού πριν επιβιβαστεί στην πτήση. Ωστόσο, παρά την ιατροδικαστική έκθεση, που επιβεβαιώνει ότι ο 69χρονος πέθανε από Covid-19, η United Airlines δεν έχει ακόμη επικοινωνήσει με τους 179 επιβάτες που ήταν μαζί στην πτήση.

United passenger showing COVID symptoms has died


Εκπρόσωπος της εταιρείας αναφέρει ότι δόθηκαν τα ονόματα των επιβατών στο αμερικανικό CDC, προκειμένου να κρίνει ποιοι εξ αυτών εκτέθηκαν.

Ο εργαζόμενος που παρείχε τις πρώτες βοήθειες νιώθει «σαν να τον πάτησε τρένο». Όπως είπε στο CBS, είχε βήχα, πονοκέφαλο και πόνους στο σώμα του.

Μάλιστα, ενώ προετοιμαζόταν να κάνει το εμβόλιο του κορωνοϊού την Παρασκευή, πλέον βρίσκεται σε καραντίνα και περιμένει το τεστ.

Σύμφωνα με τον Aldapa, η γυναίκα του επιβάτη του είπε ότι είχε συμπτώματα που σχετίζονταν με την αναπνοή του. Ήθελαν να επιστρέψουν στο σπίτι τους και σχεδίαζαν να κάνουν το τεστ αυτήν την εβδομάδα. Ήδη, είχε χάσει την αίσθηση της γεύσης και της όσφρησης.

Κλείσιμο
tony_aldara


Ο εργαζόμενος δεν του έδωσε το φιλί της ζωής, όταν του παρείχε τις πρώτες βοήθειες. Όπως είπε, γνώριζε τους κινδύνους από την παροχή βοήθειας, ωστόσο θα έμενε και πάλι πιστός στο καθήκον του.




Ειδήσεις σήμερα:

«Θύμα» κορωνοϊού το κρατικό πρωτοχρονιάτικο λαχείο: Δεν θα πραγματοποιηθεί κλήρωση μετά από 93 χρόνια

Συντάξεις Ιανουαρίου: Ολοκληρώνονται οι πληρωμές για τους δικαιούχους

Με ονοματεπώνυμο και ΑΜΚΑ θα εμβολιάζονται οι υγειονομικοί
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης