ΗΠΑ: Απαγόρευση πτήσεων από το Ηνωμένο Βασίλειο στη Νέα Υόρκη ζήτησε ο Άντριου Κουόμο

ΗΠΑ: Απαγόρευση πτήσεων από το Ηνωμένο Βασίλειο στη Νέα Υόρκη ζήτησε ο Άντριου Κουόμο

«Πόσες φορές στη ζωή πρέπει να γίνει το ίδιο λάθος για να μάθουμε;» ανέφερε ο Κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, επισημαίνοντας την ανάγκη να απαγορευτεί η υποδοχή πτήσεων από το Ηνωμένο Βασίλειο, έπειτα από την εμφάνιση μεταλλαγμένου στελέχους του κορωνοϊού

cuomo
Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο ζήτησε την απαγόρευση των πτήσεων που προέρχονται από το Ηνωμένο Βασίλειο, αφού ο Μπόρις Τζόνσον αποκάλυψε μέσα στο σαββατοκύριακο ότι ένα νέο στέλεχος κορωνοϊού που εμφανίστηκε στη χώρα του και προκάλεσε lockdown στο Λονδίνο, είναι έως και 70% περισσότερο μεταδοτικό από το αρχικό.

Ο Κουόμο είπε ότι είναι «κατακριτέο και εξαιρετικά αμελές να επιτρέψουμε στους ταξιδιώτες του Ηνωμένου Βασιλείου να πετούν στο Διεθνές Αεροδρόμιο John F Kennedy της Νέας Υόρκης χωρίς τεστ». Προσθεσε, μάλιστα, ότι ένα τεστ Covid-19 πρέπει να είναι το «ελάχιστο» που πρέπει να γίνεται, αν δεν εποβληθεί απαγόρευση.

«Αυτή τη στιγμή, αυτή η μετάλλαξη στο Ηνωμένο Βασίλειο μπαίνει σε ένα αεροπλάνο και πετάει στο JFK. Έχουμε περίπου έξι πτήσεις την ημέρα από το Ηνωμένο Βασίλειο και δεν έχουμε κάνει απολύτως τίποτα. Και το μόνο που χρειάζεται είναι ένα άτομο για να ξεκινήσει η διασπορά», είπε ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης.

«Για μένα, αυτό είναι κατακριτέο», συνέχισε, σύμφωνα με τη New York Post.

«120 χώρες απαιτούν τεστ, εμείς δεν το κάνουμε. Άλλες ευρωπαϊκές χώρες έχουν προχωρήσει σε απαγορεύσεις, εμείς δεν το έχουμε κάνει. Το να μην κάνεις τίποτα είναι αμέλεια. Είναι βαριά αμέλεια. Πόσες φορές στη ζωή πρέπει να κάνετε το ίδιο λάθος πριν μάθετε;» είπε ο Κουόμο.

Ειδήσεις σήμερα: 

Τρόμος σε αεροπλάνο της United: Ασθενής με κορωνοϊό πέθανε κατά τη διάρκεια της πτήσης (Βίντεο)


Χρυσοχοΐδης : Η Αστυνομία στους δρόμους τα Χριστούγεννα – Νέα μέτρα τις επόμενες μέρες

Δεν υπάρχει λόγος για πανικό εξαιτίας του νέου στελέχους που εντοπίστηκε στη Βρετανία, λέει ο υπουργός Υγείας της Ινδίας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης