Μακρόν: Χρειάζεται επαγρύπνηση απέναντι στην «προβληματική μετάλλαξη του ιού»

Μακρόν: Χρειάζεται επαγρύπνηση απέναντι στην «προβληματική μετάλλαξη του ιού»

Ο Γάλλος πρόεδρος συμμετείχε στη βιντεοδιάσκεψη του υπουργικού συμβουλίου - «Μετά τα Χριστούγεννα ξεκινά η καμπάνια του εμβολιασμού» ανέφερε - Σταθερή η κατάσταση της υγείας του, σύμφωνα με το Ελιζέ

macron_4
Η Γαλλία πρέπει να αυξήσει την επαγρύπνησή της σχετικά με την κατάσταση της παδημίας στη χώρα, δεδομένης της εμφάνισης ενός μεταλλαγμένου στελέχους του ιού στο Ηνωμένο Βασίλειο, δήλωσε ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν τη Δευτέρα.

Στη διάρκεια υπουργικού συμβουλίου, το οποίο πραγματοποιήθηκε μέσω βιντεοδιάσκεψης, ο Μακρόν, που βρίσκεται σε καραντίνα στην προεδρική οικία των Βερσαλιών, ανέφερε πως «η κυβέρνηση οφείλει να βρίσκεται σε επαγρύπνηση και να είναι έτοιμη να αντιδράσει, απέναντι σε μια κατάσταση, που έχει αυξήσει τα κρούσματα κατά 20% μέσα σε μια εβδομάδα. Οι νοσοκομειακοί δείκτες έχουν σταθεροποιηθεί σε ένα υψηλό επίπεδο κι ενώ επίκεινται οικογενειακές συγκεντρώσεις για τις ημέρες των γιορτών».



Κλείσιμο
Ο Μακρόν έκανε λόγο για «μια προβληματική μετάλλαξη του ιού», αναφερόμενος στο στέλεχος που εντοπίστηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο. «Όλα αυτά δείχνουν την πολυπλοκότητα του ιού, την επιθετικότητά και την εφευρετικότητά του. Εμείς οφείλουμε να είμαστε ταπεινοί».

«Βρισκόμαστε στη διαδικασία μιας κατάλληλης απάντησης απέναντι στον ιό με τους Ευρωπαίους εταίρους μας» συνέχισε και έκανε λόγο για τη διενέργεια «συστηματικών τεστ PCR σε όλη τη γαλλική επικράτεια».

Στη συνέχεια, όρισε ένα οδικό χάρτη για τις ενέργειες της γαλλικής κυβέρνησης απέναντι στην πανδημία: «Στις 20 Ιανουαρίου, τα τεστ, οι προειδοποιήσεις και η προστασία απέναντι στον ιό, πρέπει να εξελίσσονται με τη μέγιστη ταχύτητα».

Αναφερόμενος στην επερχόμενη εκστρατεία εμβολιασμού, διαβεβαίωσε ότι η ημερομηνία έναρξής της θα «συντονιστεί» σε ευρωπαϊκό επίπεδο και θα καθοριστεί στο τέλος της εβδομάδας, μετά τα Χριστούγεννα.

Ελιζέ: «Σταθερή» η κατάσταση της υγείας του Μακρόν

Με το σταγονόμετρο δίνει πληροφορίες το Ελιζέ για την κατάσταση της υγείας του Γάλλου προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό πριν από πέντε ημέρες. Στην τελευταία τους ανακοίνωση, τα Ανάκτορα των Ηλυσίων αναφέρουν ότι η κατάσταση της υγείας του παραμένει «σταθερή».

Ωστόσο, το δελτίο Τύπου δεν δίνει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα συμπτώματα που εξακολουθεί να παρουσιάζει ο Μακρόν, ο οποίος εργάζεται εξ αποστάσεως. Τα συμπτώματα που είχε εμφανίσει ήταν κόπωση, βήχας και μυαλγίες .

Ο Εμανουέλ Μακρόν υποβλήθηκε σε νέες εξετάσεις το Σάββατο. Τα αποτελέσματα ήταν «καθησυχαστικά», σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο στρατιωτικός γιατρός Ζαν Κριστόφ Περοσόν, επικεφαλής ιατρός της Πέμπτης Γαλλικής Δημοκρατίας. Η σύζυγος του Γάλλου προέδρου, Μπριζίτ Μακρόν, παραμένει στο Ελιζέ.

Το Σάββατο, ο Μακρόν είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τους ομολόγους του από την Αλγερία και την Σερβία.

Ειδήσεις σήμερα: 

«Ελευθερία»: Πάνω από ένα εκατ. δόσεις εμβολίων αναμένονται τον Ιανουάριο - Νέο «δίδυμο» στην καθημερινή ενημέρωση

Πανευρωπαϊκή ανησυχία για τη μετάλλαξη του κορωνοϊού - Μέχρι τα μεσάνυχτα πτήσεις από την Μ.Βρετανία στην Αθήνα

ΟΓΑ: Με τροπολογία ρυθμίζεται η συνταξιοδότηση χιλιάδων αγροτών
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης