Ήρθε το... κοστούμι-πυτζάμα: Το απόλυτο σύνολο για την τηλεργασία και τις συσκέψεις zoom

Ήρθε το... κοστούμι-πυτζάμα: Το απόλυτο σύνολο για την τηλεργασία και τις συσκέψεις zoom

Πρακτικό ή... θλιβερό;

pyjama
Θες να είσαι ευπαρουσίαστος για μια σύσκεψη Zoom, αλλά διστάζεις να απαρνηθείς την άνεση της αγαπημένης σου πυτζάμας; Μια  εταιρεία στην Ιαπωνία δημιούργησε αυτό ακριβώς που χρειάζεται ο σύγχρονος εργαζόμενος της εποχής της τηλεργασίας: το «κοστούμι-πυτζάμα», που συνδυάζει το «επίσημο» στιλ της εμφάνισης γραφείου με την την αίσθηση απαλότητας των ρούχων σπιτιού.

Σύμφωνα με το Reuters, η Aoki Holdings προωθεί τα κοστούμια της, που κυκλοφορούν ήδη σε αποχρώσεις του μπλε, μπεζ, μαύρου και γκρι, σε άνδρες και γυναίκες που εργάζονται από το σπίτι. Πολλοί εργαζόμενοι σε καθεστώς τηλεργασίας αναζητούν μια «ενδιάμεση λύση» ανάμεσα στην πυτζάμα και το κοστούμι για τις εμφανίσεις τους σε διαδικτυακές συσκέψεις και βιντεοκλήσεις, και η εταιρεία τους προσφέρει ακριβώς αυτό.



Όπως επισημαίνει το πρακτορείο, κάθε κομμάτι του «κοστουμιού-πυτζάμα» πωλείται ξεχωριστά, για δυνατότητα mix-and-match. Τα τζάκετ είναι φτιαγμένα από πλεκτό απαλό ύφασμα και συνδυάζονται με ελαστικά παντελόνια, κατασκευασμένα για πολύωρη καθιστική εργασία. Καθένα από τα κομμάτια κοστίζουν περίπου 48 δολάρια στο online κατάστημα της Aoki.

To «κοστούμι-πυτζάμα» δείχνει πώς η βιομηχανία ενδυμάτων προσπαθεί να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα της πανδημίας, που κρατά πλέον στο σπίτι πολλούς εργαζόμενους γραφείου. Η Aoki, που κατασκευάζει ως επί το πλείστον παραδοσιακά κοστούμια, έχει προειδοποιήσει ότι τη φετινή χρονιά θα καταγράψει ζημιά δισεκατομμυρίων γιεν, εξαιτίας των νέων συνθηκών.

Κλείσιμο
Μια έρευνα του Pew Research Center έδειξε ότι οι περισσότεροι Αμερικανοί θέλουν να συνεχίσουν να εργάζονται από το σπίτι ακόμα και μετά την πανδημία. Αυτό σημαίνει ότι πολλές εταιρείες μπορεί να ακολουθήσουν μελλοντικά τον δρόμο που χάραξε η Aoki, προσαρμόζοντας τα προϊόντα τους και φέρνοντας μεγάλες αλλαγές στον χώρο της «μόδας γραφείου».

Ειδήσεις σήμερα: 

«Ελευθερία»: Πάνω από ένα εκατ. δόσεις εμβολίων αναμένονται τον Ιανουάριο - Νέο «δίδυμο» στην καθημερινή ενημέρωση

Πανευρωπαϊκή ανησυχία για τη μετάλλαξη του κορωνοϊού - Μέχρι τα μεσάνυχτα πτήσεις από την Μ.Βρετανία στην Αθήνα

ΟΓΑ: Με τροπολογία ρυθμίζεται η συνταξιοδότηση χιλιάδων αγροτών
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης