Λισαβόνα: Πέντε τραυματίες από μερική κατάρρευση πολυκατοικίας
Η κατάρρευση οφείλεται σε έκρηξη - 50 πυροσβέστες προσπαθούν να σβήσουν τη φωτιά
Πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν σήμερα το πρωί από την μερική κατάρρευση μιας πολυκατοικίας στη Λισαβόνα έπειτα από έκρηξη, ανακοίνωσε η τοπική πυροσβεστική υπηρεσία.
Εκπρόσωπός της δήλωσε στο Reuters ότι οι πέντε τραυματίες, εκ των οποίων ο ένας είναι σοβαρά, διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο, ενώ περίπου 50 πυροσβέστες αγωνίζονται για να κατασβέσουν την πυρκαγιά που έχει προκληθεί στο κτίριο.
Προς το παρόν δεν έχουν διευκρινιστεί τα αίτια της έκρηξης, αν και τοπικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι προκλήθηκε σε λέβητα του κτιρίου.
Σύμφωνα με τις αρχές που έσπευσαν στην περιοχή, στο κτίριο αυτό διαμένουν 9 άνθρωποι, εκ των οποίων οι 2 αγνοούνται.
Οι πυροσβέστες δεν έχουν καταφέρει μέχρι στιγμής να μπουν μέσα στο κτίριο, λόγω του κινδύνου που υπάρχει να καταρρεύσει τελείως.
Στην Αθήνα του 2025, η μετακίνηση για όσους επιλέγουν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς των Συγκοινωνιών Αθηνών έχει αποκτήσει έναν πιο χαλαρό ρυθμό. Λιγότερο ψάξιμο για εισιτήρια, λιγότερες ουρές, λιγότερο άγχος, αρκεί να βγάλεις από το πορτοφόλι σου μια οποιαδήποτε τραπεζική κάρτα.
Η Χριστουγεννιάτικη συλλογή της Oxford Company προτείνει κομμάτια με χαρακτήρα, υψηλής ποιότητας υλικά και γραμμές που παραμένουν πάντα στη μόδα, για δώρα που διαρκούν.