Γελάει ο Πούτιν με τη «δηλητηρίαση Ναβάλνι»: «Αν το θέλαμε, θα είχε γίνει!»

Γελάει ο Πούτιν με τη «δηλητηρίαση Ναβάλνι»: «Αν το θέλαμε, θα είχε γίνει!»

Ο Ρώσος πρόεδρος διέψευσε γερμανικές πηγές περί δεύτερης απόπειρας δηλητηρίασης του Ναβάλνι από το Κρεμλίνο

putin__3_
Με χαμόγελο αντιμετώπισε ο Βλαντίμιρ Πούτιν αναφορές ότι το Κρεμλίνο είχε εμπλακεί στην υπόθεση δηλητηρίασης του ηγέτη της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι, λέγοντας ότι αν τον ήθελε νεκρό «θα είχε γίνει».

Μιλώντας μέσω βιντεοκλήσης σε συνέντευξη Τύπου στα ρωσικά media την Πέμπτη, ο ηγέτης της χώρας κατηγόρησε τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών πως προκάλεσαν τους συγκεκριμένους ισχυρισμούς.



Τα σχόλιά του ήρθαν λίγες ημέρες μετά από τους ισχυρισμούς γερμανικών πηγών ότι η Ρωσία προσπάθησε να δολοφονήσει τον Ναβάλι με τη νευροτοξική ουσία Νοβιτσόκ για δεύτερη φορά, αφού κατάφερε προηγουμένως να επιζήσει από το πρώτο «χτύπημα» τον Αύγουστο.

«Αν υπήρχε μια τέτοια επιθυμία, θα είχε γίνει», είπε ο χαμογελαστός Πούτιν για τη φερόμενη δηλητηρίαση του Ναβάλνι. «Εξάλλου, η ίδια η γυναίκα του απευθύνθηκε σε μένα και μου ζήτησε να επιτρέψω τη μεταφορά του στη Γερμανία, κάτι που έκανα αμέσως» πρόσθεσε.

Ο Ναβάλνι αρρώστησε στις 20 Αυγούστου κατά τη διάρκεια πτήσης εσωτερικού στη Ρωσία και μεταφέρθηκε, ενώ ήταν σε κώμα, στη Γερμανία για θεραπεία, δύο ημέρες αργότερα.

Εργαστήρια στη Γερμανία, τη Γαλλία και τη Σουηδία, καθώς και τεστ από τον Οργανισμό Απαγόρευσης Χημικών Όπλων, απέδειξαν, αργ'ότερα, ότι εκτέθηκε στο Νοβιτσόκ.

Ειδήσεις σήμερα:

Δώρο Χριστουγέννων: Στο ΦΕΚ όλα τα μέτρα - Οι υπόχρεοι και ο χρόνος καταβολής

Χριστουγεννιάτικο τραπέζι - Αγορές σε σούπερ μάρκετ: Οι τιμές για γαλοπούλα, κουραμπιέ, μελομακάρονα - Αύξηση 21% στα αναψυκτικά

Τομ Κρουζ: «Εξερράγη» ξανά και παραιτήθηκαν 5 μέλη του συνεργείου του Mission Impossible!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης