Η Ιβάνκα «έπαθε» Τραμπ - Μιλά για... αυθαίρετα lockdown και δέχεται σφοδρή κριτική

Η Ιβάνκα «έπαθε» Τραμπ - Μιλά για... αυθαίρετα lockdown και δέχεται σφοδρή κριτική

Στα χνάρια του πατέρα της η Ιβάνκα Τραμπ - Σχολιάζοντας τα μέτρα κατά της πανδημίας, που έχουν λάβει οι κυβερνήσεις, δήλωσε ότι δεν βασίζονται σε επιστημονικές απόψεις

ivanka_ar
Δικαίως κατέχει τον τίτλο της αγαπημένης κόρης του Ντόναλντ Τραμπ. Δεν είναι άλλη από την Ιβάνκα που στη διάρκεια της προεδρικής θητείας του πατέρα της κατείχε έναν από τους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Ακόμα και οι θέσεις της για το lockdown θυμίζουν απόλυτα την αμφιλεγόμενη ρητορική Τραμπ, ο οποίος επικρίθηκε από μεγάλη μερίδα του αμερικανικού λαού για ολιγωρία ως προς τη λήψη έγκαιρων αποφάσεων για την αναχαίτιση της διασποράς του φονικού ιού.

Βροχή επικρίσεων δέχθηκε η κόρη του Τραμπ ύστερα από το σχόλιό της στo Τwitter ότι το καθεστώς των lockdown, στο οποίο έχουν καταφύγει κυβερνήσεις ανά τον κόσμο, δεν βασίζεται σε επιστημονικά τεκμηριωμένες απόψεις. Συγκεκριμένα, έγραψε ότι πρόκειται για αυθαίρετους κανόνες που επιβάλλονται από ανάλγητους πολιτικούς και καταστρέφουν ανθρώπινες ζωές. Mάλιστα, υπογράμμισε ότι είναι λάθος οι μικρές επιχειρήσεις να παλεύουν τόσο σκληρά για να κρατήσουν το αμερικανικό όνειρο ζωντανό.

Η Ιβάνκα ανέπτυξε τις θέσεις της κατά των αυστηρών μέτρων περιορισμού και με βίντεο που ανέβασε. Σε αυτό εμφανίζεται ιδιοκτήτης επιχείρησης να διαμαρτύρεται ενώ οι Αρχές τού κόβουν πρόστιμο επειδή κράτησε ανοιχτό το εστιατόριό του, παρά το lockdown.

Κάτω από την ανάρτηση της Ιβάνκα η επικριτική διάθεση ήταν εμφανής. Οι χρήστες έσπευσαν να σχολιάσουν ότι η πολιτική Τραμπ έφερε σε απόγνωση επιχειρηματίες, καθώς γιγαντώθηκε η υγειονομική κρίση.

Κλείσιμο
Οι δηλώσεις της κόρης του Τραμπ βλέπουν το φως της δημοσιότητας σε μια περίοδο που οι ΗΠΑ δέχονται νέο ισχυρό πλήγμα από την πανδημία και οι νεκροί συνολικά έχουν ξεπεράσει τους 300.000 στη χώρα.

«Δεν θα σταματήσει ποτέ να μας εκπλήσσει το γεγονός ότι, εν μέσω της χειρότερης πανδημίας του αιώνα, αντί να στραφούμε σε γιατρούς και επιστήμονες, οι πιο κοντινοί σύμβουλοι του προέδρου Tραμπ ήταν η κόρη του που κατέχει τον χώρο της μόδας. Γι 'αυτό χρειαζόμαστε αυστηρότερους νόμους», έγραψε σε tweet η μη κερδοσκοπική οργάνωση Citizens for Ethics . 

Ο Τζάστιν Χέντριξ, επιστήμονας ερευνών μέσων μαζικής ενημέρωσης στο Πανεπιστήμιο Tandon School of Journalism της Νέας Υόρκης, προχώρησε σε παρόμοιο σχόλιο.

«Τίποτα δεν θα συνέβαινε αν είχατε ακούσει τους επιστήμονες από την αρχή. Ωστόσο, δεν το κάνατε και τώρα εκατοντάδες χιλιάδες είναι νεκροί και οι σκηνές χαοτικές», είπε.


Ειδήσεις σήμερα

Μητσοτάκης: Τις επόμενες ημέρες υπογράφουμε τη συμφωνία για τα Rafale

Κορωνοϊός: Στα 1.240 τα νέα κρούσματα - 98 θάνατοι

Σταύρος Νιάρχος - Ντάσα Ζούκοβα: Περιμένουν το πρώτο τους παιδί
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης