Τραγωδία στην Ισπανία: Τρεις νεκροί μετανάστες από πυρκαγιά σε αποθήκη

Τραγωδία στην Ισπανία: Τρεις νεκροί μετανάστες από πυρκαγιά σε αποθήκη

Οι τραυματίες ξεπερνούν τους 20 - Στην αποθήκη κοιμούνταν δεκάδες μετανάστες - Άγνωστο εάν υπάρχουν εγκλωβισμένοι

4513712
Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 23 ακόμη τραυματίστηκαν σε πυρκαγιά που ξέσπασε σε εγκαταλελειμμένη αποθήκη στην οποία έκαναν κατάληψη μετανάστες, σε ένα προάστιο της Βαρκελώνης - ένα τραγικό συμβάν που έφερε στο επίκεντρο τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης των μεταναστών χωρίς έγγραφα στην Ισπανία.

Η πυρκαγιά, που ξέσπασε αργά χθες Τετάρτη, σηκώνοντας ένα τεράστιο σύννεφο καπνού στον ουρανό, τέθηκε υπό έλεγχο την Πέμπτη το πρωί, αλλά οι αρχές δήλωσαν ότι τμήματα του κτιρίου κατέρρευσαν και πως υπάρχει κίνδυνος να πέσει ολόκληρο το οικοδόμημα.

Πολλοί άνθρωποι που κοιμόντουσαν μέσα στο κτίριο κατάφεραν να ξεφύγουν, αλλά δεν κατέστη σαφές αν υπάρχουν άνθρωποι που παραμένουν παγιδευμένοι μέσα στο κτίριο, δήλωσε ο ασκών χρέη περιφερειακού προέδρου της Καταλονίας, Πέρε Αραγονές.

Παράτυποι μετανάστες κοιμόντουσαν συχνά μέσα στην αποθήκη, στο μεγάλο βιομηχανικό προάστιο της Μπανταλόνα, ​​ανέφερε ο Αραγονές. Το κτίριο στέγαζε έως και 180 άτομα κατά το παρελθόν, δήλωσε ένας εκπρόσωπος της περιφερειακής κυβέρνησης.

Κλείσιμο
Ένας κάτοικος της περιοχής, ο 71χρονος Καλίχτο Παρομάρες, τόνισε στο Reuters πώς κοίταξε έξω από το παράθυρο του σπιτιού του και είδε το κτίριο να τυλίγεται στις φλόγες.

«Είδαμε ανθρώπους να πηδούν από τα παράθυρα», είπε.

Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης παρείχαν βοήθεια σε 23 τραυματίες, συμπεριλαμβανομένων τριών σε κρίσιμη κατάσταση, ανέφεραν αξιωματούχοι.

Ο πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ εξέφρασε τα συλλυπητήριά του, αναφέροντας πως δύο από τους νεκρούς ήταν Βορειοαφρικανοί.

Μια ομάδα Αφρικανών μεταναστών διαδήλωσε σήμερα στην Μπανταλόνα για τις συνθήκες διαβίωσής τους, κρατώντας πανό που έγραφαν «Οι ζωές των Μαύρων μετρούν» και «Θέλουμε μια αξιοπρεπή ζωή».

Ο περιφερειακός σύμβουλος Μιγκέλ Σαμπέρ είπε σε δημοσιογράφους σήμερα πως θα ξεκινήσει έρευνα για τα αίτια της πυρκαγιάς.

Ειδήσεις σήμερα

Σύνοδος Κορυφής: Στο μενού του δείπνου η μάχη για τις κυρώσεις στην Τουρκία

Κορωνοϊός: Σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Λάρισα τα μισά κρούσματα - Δραματικά αργός ο ρυθμός αποσυμπίεσης στο ΕΣΥ

Σοφία Βόσσου: Εσπευσμένα στο νοσοκομείο λίγες μέρες μετά το «ευχαριστώ» στα social media
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης