Ινδία: «Σπαζοκεφαλιά» για τους επιστήμονες η νέα ασθένεια - Τι ξέρουμε και τι ψάχνουν οι ειδικοί

Ινδία: «Σπαζοκεφαλιά» για τους επιστήμονες η νέα ασθένεια - Τι ξέρουμε και τι ψάχνουν οι ειδικοί

Πάνω από 546 τα κρούσματα, τουλάχιστον ένας νεκρός - Ιχνη νικελίου και μολύβδου εντοπίστηκαν στο αίμα των ασθενών

india-main1
Σπαζοκεφαλιά για την ιατρική κοινότητα είναι η μυστηριώδης ασθένεια που έχει ήδη μολύνει πάνω από 500 ανθρώπους στην Ινδία -ανάμεσά τους και 70 παιδιά- ενώ, μέχρι τώρα, ένας άνθρωπος έχασε την ζωή του από επιπλοκές της νόσου.

Και αν σκεφτεί κανείς πως τα νοσοκομεία της χώρας είναι γεμάτα από ασθενείς του νέου κορωνοϊού, τότε καταλαβαίνουμε ότι η κατάσταση στη μεγαλύτερη δημοκρατία του πλανήτη είναι τραγική.

Εμπειρογνώμονες σε θέματα υγείας εντόπισαν ίχνη μολύβδου και νικελίου σε δείγματα αίματος που ελήφθησαν από ασθενείς που έχουν νοσηλευτεί στην Άντρα Πραντές.

Tα συμπτώματα που ανέφεραν οι ασθενείς είναι επιληπτικές κρίσεις που μπορεί να κρατήσουν ακόμα και 5 λεπτά,απώλεια συνείδησης και ναυτία.

Τα προκαταρκτικά αποτελέσματα μιας έρευνας που διεξήχθη από μια ομάδα του Ινδικού Ινστιτούτου Ιατρικών Επιστημών (AIIMS) αποτύπωσαν μεγάλες συγκεντρώσεις σωματιδίων μολύβδου και νικελίου σε δείγματα αίματος ασθενών.

Παράλληλα, σε δείγματα νερού που εξετάστηκαν από τις αρχόδιες αρχές στο Δελχί δεν βρέθηκαν ίχνη μολύβδου και νικελίου, ενώ δεν προκύπτει πως μπορεί να ευθύνεται ο μολυσμένος αέρας.

Κλείσιμο
Από τα 505 άτομα που είχαν νοσηλευτεί, 300 άτομα έλαβαν εξιτήριο ενώ ο άνδρας που έχασε τη ζωή του ήταν 45 ετών χωρίς υποκείμενο νόσημα.

Οι ασθενείς προέρχονται από διαφορετικές περιοχές της Ινδίας, ανάμεσά τους και 70 παιδιά.

Η αγνώστου προέλευσης ασθένεια ανιχνεύτηκε το περασμένο Σάββατο στην αρχαία πόλη Ελούρου. Η Ινδία που έχει πληγεί ιδιαίτερα από τη νόσο Covid - 19 βρίσκεται στην πρώτη τριάδα με τους περισσότερους θανάτους από επιπλοκές της νόσου Covid-19 παγκοσμίως.

Σε δηλώσεις της, η Γκέτα Πασαντίνι, διευθύντρια Εθνικού Συστήματος Δημόσιας Υγείας της Ινδίας δήλωσε ότι μερικοί άνθρωποι άρχισαν ξαφνικά να έχουν σπασμούς χωρίς κάποιο προειδοποιητικό σημάδι. «Κανείς δεν ξέρει το κοινό σημείο που συνδέει τους ασθενείς», τόνισε η Πρασαντίνι.

Είναι COVID-19; Σύμφωνα με τους γιατρούς, όλοι οι ασθενείς βρέθηκαν αρνητικοί στο τεστ COVID-19.

Επιπλέον υποβλήθηκαν και σε άλλες εξετάσεις όπως για δάγκειο πυρετό τον ιό του έρπητα.

Η Άλα Καλί Κρίσνα Σρινίβας, υφυπουργός Υγείας της Υγείας έσπευσε να τονίσει ότι χρειάζονται περισσότερες εξετάσεις για να προσδιοριστούν τα αίτια της μυστηριώδους ασθένειας, ανέφεραν οι «Times» της Ινδίας.

Υπάρχουν κρατικοί αξιωματούχοι που υποστηρίζουν ότι μια οργανοχλωρική ένωση, που ανιχνεύεται σε φυτοφάρμακα, μπορεί να έχει δηλητηριάσει τους ασθενείς.

Η διευθύντρια Εθνικού Συστήματος Δημόσιας Υγείας της Ινδίας δήλωσε ότι εξετάζεται αυτή η θεωρία καθώς οι ασθενείς μπορεί να είχαν καταναλώσει λαχανικά που να εμπεριείχαν ίχνη χημικών.


Ειδήσεις σήμερα

Μάρθα Καραγιάννη: 63 χρόνια πριν, ποζάρει με μπικίνι και προκαλεί

Εικόνες καταστροφής στον Αστακό από το πέρασμα ανεμοστρόβιλου

Βρετανία: Η ψυχασθενής του Queen's Park από την Αλβανία - Ανακοινώθηκε η ποινή
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης