SpaceX: Κάψουλα με χριστουγεννιάτικα δώρα έστειλε ο Έλον Μασκ στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

SpaceX: Κάψουλα με χριστουγεννιάτικα δώρα έστειλε ο Έλον Μασκ στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Η SpaceX προχώρησε στην  εκτόξευση του 100ου πυραύλου Falcon 9 από το κέντρο της NASA στη Φλόριντα - Τί έστειλε στους αστροναύτες

musk1
Η SpaceX που ανήκει στην επιχειρηματία Έλον Μασκ προχώρησε στην εκτόξευση του 100ου πυραύλου Falcon 9, στέλνοντας μια αναβαθμισμένη κάψουλα Dragon στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, με προμήθειες και δώρα.

Ξεκινώντας από το Διαστημικό Κέντρο Kennedy της NASA στη Φλόριντα την Κυριακή, η νεότερη, μεγαλύτερη έκδοση της κάψουλας εφοδιασμού Dragon αναμένεται σήμερα να φτάσει στον Σταθμό.

Είναι η πρώτη φορά που η εταιρεία διατήρησε δύο κάψουλες σε τροχιά ταυτόχρονα, καθώς η άλλη παρέδωσε τέσσερις αστροναύτες στο σταθμό το Νοέμβριο.



Αυτή ήταν μια αποστολή ορόσημο για τη SpaceX - σηματοδοτώντας την 21η αποστολή φορτίου για τη NASA, την 24η εκτόξευση της χρονιάς και τις 100 επιτυχημένες εκτοξεύσεις πυραύλων Falcon 9.

Με το πρόγραμμα εμπορικού πληρώματος της NASA να είναι επίσημα σε εξέλιξη, η SpaceX επιδιώκει να έχει πάντα τουλάχιστον μία κάψουλα Dragon στον Διαστημικό Σταθμό.

Η κάψουλα θα παραμείνει στον Διαστημικό Σταθμό για περίπου ένα μήνα, πριν από την ολοκλήρωση πειραμάτων, και το «άδειασμά» της στον Ατλαντικό αναμένεται τον Ιανουάριο.

space3
Κλείσιμο


Εκτός από μια σειρά από χριστουγεννιάτικα δώρα και προσωπικά αντικείμενα, η αποστολή των περίπου 3.000 κιλών περιλαμβάνει δισεκατομμύρια μικρόβια και θρυμματισμένα δείγματα αστεροειδών, που θα χρησιμοποιηθούν σε βιολογικές μελέτες.

Επίσης στο δρόμο τους προς το εργαστήριο που βρίσκεται σε τροχιά, υπάρχει μια νέα ιατρική συσκευή που παρέχει ταχεία αποτελέσματα εξετάσεων αίματος για αστροναύτες και έναν ιδιόκτητο θάλαμο που θα επιτρέπει να γίνονται πειράματα και έξω από το εργαστήριο.

space1
space2


Ειδήσεις σήμερα

Κορωνοϊός - FDA: Το εμβόλιο της Pfizer προσφέρει ισχυρή προστασία από την πρώτη δόση

Μετακίνηση εκτός νομού: Σε ποιες περιπτώσεις επιτρέπεται

Κορωνοϊός - Τραγωδία στην Πέλλα: Συγκλονίζει η κόρη του ζευγαριού που πέθανε λόγω κορωνοϊού
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης