Τζεφ Μπέζος: Η πρώτη γυναίκα στη Σελήνη θα σταλεί από την Blue Origin

Τζεφ Μπέζος: Η πρώτη γυναίκα στη Σελήνη θα σταλεί από την Blue Origin

Σύμφωνα με το Reuters η εταιρεία του Τζεφ Μπέζος, τα τελευταία χρόνια «κυνηγάει» επικερδή συμβόλαια με την κυβέρνηση των ΗΠΑ

bezos
Η διαστημική εταιρεία Blue Origin ανακοίνωσε ότι έχει στόχο να στείλει την πρώτη γυναίκα στη Σελήνη, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου ο δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης της Τζεφ Μπέζος. 

Σύμφωνα με το Reuters, η NASA σύντομα πρόκειται να αποφασίσει ποιες θα είναι οι σεληνάκατοι που θα επιλεχθούν για να μεταφέρουν αστροναύτες στον δορυφόρο της Γης. Μάλιστα οι σεληνάκατοι θα κατασκευαστούν από ιδιωτικές εταιρείες. «Αυτή (ΒΕ-7) είναι η μηχανή που θα πάει την πρώτη γυναίκα στην επιφάνεια της Σελήνης» ανέφερε ο Τζεφ Μπέζος σε ανάρτησή του στο Instagram.

View this post on Instagram

A post shared by Jeff Bezos (@jeffbezos)



Μάλιστα η ανάρτηση συνοδεύεται και με ένα βίντεο δοκιμής του κινητήρα αυτή την εβδομάδα στο NASA Marshall Space Flight Center που βρίσκεται στο Χάντσβιλ της Αλαμπάμα. Ο κινητήρας ΒΕ-7, που αναπτύσσει η Blue Origin εδώ και χρόνια, έχει συσσωρεύσει 1.245 δευτερόλεπτα δοκιμαστικής λειτουργίας και θα βρίσκεται στην «καρδιά» του National Team Human Landing System της εταιρείας.

Η Blue Origin ηγείται μιας «εθνικής ομάδας» ως ο πρωταρχικός ανάδοχος για την κατασκευή της σεληνακάτου Blue Moon. Στη συγκεκριμένη ομάδα συμμετέχουν επίσης οι Lockheed Martin, η Northrop Grumman και ο Draper. 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η εταιρεία του Τζεφ Μπέζος, τα τελευταία χρόνια «κυνηγάει» επικερδή συμβόλαια με την κυβέρνηση των ΗΠΑ ανταγωνιζόμενη εταιρείες όπως η SpaceX του Έλον Μασκ και η Dynetics της Leidos Holdings Inc για να κερδίσει το συμβόλαιο για την επόμενη σεληνάκατο επανδρωμένων αποστολών στη Σελήνη, που θα χρησιμοποιηθεί για τη μεταφορά αστροναυτών στο φεγγάρι την επόμενη δεκαετία.

Σημειώνεται ότι τον Απρίλιο του 2020 η NASA έδωσε συμβόλαιο ανάπτυξης σεληνακάτου στην ομάδα της Blue Origin, αξίας 579 εκατ. δολαρίων, καθώς και στις άλλες δύο διαστημικές εταιρείες: Στη SpaceΧ έδωσε 135 εκατ. δολάρια για την ανάπτυξη του Starship και στην Dynetics 253 εκατ. δολάρια. 

Η NASA πρόκειται να επιλέξει στις αρχές του Μαρτίου του 2021 δύο από τις τρεις εταιρείες για τη συνέχιση της κατασκευής των πρωτοτύπων οχημάτων για επανδρωμένες αποστολές στη Σελήνη, οι οποίες θα αρχίσουν να πραγματοποιούνται από το 2024, δήλωσε εκπρόσωπος της αμερικανικής διαστημικής υπηρεσίας.

Ειδήσεις σήμερα:

Lockdown: Κλειστά μέχρι τις 7 Ιανουαρίου σχολεία, εστίαση, ψυχαγωγία

Δένδιας: Η Τουρκία απειλεί την Ελλάδα με πόλεμο για τα 12 ναυτικά μίλια

Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης