Ιράν: Η Τεχεράνη «δείχνει» το Ισραήλ για τη δολοφονία του πυρηνικού επιστήμονα

Ιράν: Η Τεχεράνη «δείχνει» το Ισραήλ για τη δολοφονία του πυρηνικού επιστήμονα

«Το Ιράν καλεί τη διεθνή κοινότητα, και ιδίως την Ευρωπαϊκή Ένωση, να σταματήσουν την επαίσχυντη τακτική των δύο μέτρων και δύο σταθμών» τόνισε ο Ζαρίφ - Αιχμές κατά του Ισραήλ και από σύμβουλο του Χαμενεΐ - Προειδοποιεί κι ο ιρανικός στρατός

Mohsen-Fakhrizadeh-iran
Το Ισραήλ, ο «υπ’ αριθμόν 1» εχθρός της Τεχεράνης, είναι πιθανόν να εμπλέκεται στη δολοφονία του εξέχοντα πυρηνικού επιστήμονα Μοχσέν Φαχριζαντέχ, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, χωρίς ωστόσο να παρουσιάσει κάποια απόδειξη.

«Αυτή η δειλία –με σοβαρές ενδείξεις για τον ρόλο του Ισραήλ– δείχνει την απελπισμένη πολεμοκαπηλία των δραστών» έγραψε στο Twitter ο Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ. «Το Ιράν καλεί τη διεθνή κοινότητα, και ιδίως την Ευρωπαϊκή Ένωση, να σταματήσουν την επαίσχυντη τακτική των δύο μέτρων και δύο σταθμών και να καταδικάσουν αυτήν την ενέργεια κρατικής τρομοκρατίας», πρόσθεσε.



Το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου δεν θα κάνει κανένα σχόλιο για την επίθεση, ανέφερε νωρίτερα ένας αξιωματούχος. Το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ απέφυγε επίσης να σχολιάσει το θέμα.

Το Ισραήλ επιδιώκει να προκαλέσει πόλεμο, υποστηρίζει σύμβουλος του Χαμενεΐ

Ένας στρατιωτικός σύμβουλος του Ιρανού ανώτατου θρησκευτικού ηγέτη, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, κατηγόρησε, επίσης, το Ισραήλ ότι δολοφόνησε τον πυρηνικό επιστήμονα Μοχσέν Φαχριζαντέχ με στόχο να προκαλέσει πόλεμο.

«Τις τελευταίες ημέρες της πολιτικής ζωής του (…) συμμάχου τους (σ.σ. του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ) οι σιωνιστές (σ.σ. το Ισραήλ) επιδιώκουν να εντείνουν την πίεση στο Ιράν και να προκαλέσουν κανονικό πόλεμο», έγραψε στο Twitter ο διοικητής Χοσεΐν Ντεγάν.

Προειδοποιεί κι ο ιρανικός στρατός

Ο αρχηγός του γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων του Ιράν, στρατηγός Μοχαμάντ Μπαγερί, προειδοποίησε σήμερα ότι μια «τρομερή εκδίκηση» περιμένει εκείνους που ευθύνονται για τη δολοφονία του επιστήμονα.

«Οι τρομοκρατικές οργανώσεις και οι υπεύθυνοι και οι δράστες αυτής της θρασύδειλης επίθεσης πρέπει να γνωρίζουν ότι μια τρομερή εκδίκηση τους περιμένει», έγραψε στο Twitter ο Μπαγερί.

Ο στρατηγός χαρακτήρισε «βαρύ και πικρό πλήγμα» τον θάνατο του πυρηνικού επιστήμονα Μοχσέν Φαχριζαντέχ, διαβεβαιώνοντας ότι οι Ιρανοί «δεν θα ησυχάσουν μέχρι να καταδιώξουμε και να τιμωρήσουμε τους υπεύθυνους».

Ειδήσεις σήμερα: 

«Συναγερμός» στην Πάτρα εν όψει της γιορτής του Αγίου Ανδρέα - Μητσοτάκης: Τηρήστε τα μέτρα

Στους δρόμους της Αθήνας ηλεκτρικό λεωφορείο - Ποιο δρομολόγιο πραγματοποίησε δοκιμαστικά

Η επένδυση στο Ελληνικό προχωράει ταχύτατα - Νέα συνεργασία Lamda Development με TEMES
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης