Κόντε: Χρειάζεται μια ευρωπαϊκή συμφωνία για την περίοδο των γιορτών

Κόντε: Χρειάζεται μια ευρωπαϊκή συμφωνία για την περίοδο των γιορτών

Ο Ιταλός πρωθυπουργός σχεδιάζει να απευθύνει έκκληση προς του πολίτες ώστε να μην συγκεντρωθούν πάνω από 8 άτομα στο τραπέζι των Χριστουγέννων

conte-0
Στους 722 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από κορωνοϊό στην Ιταλία, ενώ τα κρούσματα έφτασαν τα 25.853.

Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 230.000 διαγνωστικά τεστ. Σε κάθε 100 τεστ, το 11,2% βρέθηκε θετικό ενώ χθες το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 12,3%. Κατά την χθεσινή ημέρα καταγράφηκαν 23.232 κρούσματα, με 853 νεκρούς. Από την αρχή της πανδημίας, έχουν χάσει την ζωή τους 52.028 άνθρωποι στη χώρα.

Στην φάση αυτή, θετικοί στον κορωνοϊό 791.697 άνθρωποι. Σύμφωνα, δε, με την εβδομαδιαία έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, η Ιταλία έχει πιθανόν ξεπεράσει ήδη το σημείο μέγιστης διάδοσης του λεγόμενου «δεύτερου κύματος» του ιού, αλλά η κατάσταση θα μπορέσει να τεθεί υπό έλεγχο μόνον όταν τα ημερήσια κρούσματα περιοριστούν το πολύ σε 10.000 και ο δείκτης μετάδοσης Rt πέσει κάτω από την μονάδα.

Παράλληλα, ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε τόνισε και πάλι ότι «χρειάζεται μια ευρωπαϊκή συμφωνία, ώστε να υιοθετηθούν κοινά περιοριστικά μέτρα σε όλη την Ένωση για τις γιορτές των Χριστουγέννων και την Πρωτοχρονιά».

Ο επικεφαλής της κυβέρνησης πρόσθεσε ότι, με τους υπουργούς του, προτίθεται να λάβει επιπλέον περιοριστικά μέτρα σε ό,τι αφορά τις μετακινήσεις, με ισχύ από τις 24 Δεκεμβρίου μέχρι και τις 6 Ιανουαρίου. Εννοεί, επίσης, να απαγορεύσει υπαίθριες γιορτές και συναυλίες και να ζητήσει από τους πολίτες να μην καλέσουν στο γιορτινό τραπέζι τους πάνω από 6 ή -το πολύ - 8 άτομα.

Η κυβέρνηση Κόντε, τέλος, θεωρεί ότι όλες οι χώρες της Ένωσης θα πρέπει να απαγορεύσουν την λειτουργία των χιονοδρομικών τους κέντρων, στις προσεχείς γιορτές, ώστε να προστατευθεί η υγεία των πολιτών και να αποφευχθούν επικίνδυνοι συνωστισμοί.

Ειδήσεις σήμερα

Ντιέγκο Μαραντόνα: Το χέρι του Θεού και το γκολ του... Θεού - Δείτε βίντεο

Πέθανε ο Ντιέγκο Μαραντόνα - Παγκόσμιο σοκ

Μητροπολίτης σε δημοσιογράφο: Σκασμός παλιάνθρωπε, είσαι χυδαίος!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης