Ο Τζο Μπάιντεν τόνισε ότι εξετάζεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε πανεθνικό επίπεδο
Στις άμεσες προτεραιότητες του εκλεγμένου προέδρου των ΗΠΑ βρίσκεται η αντιμετώπιση της πανδημίας. Στο πλαίσιο αυτό, ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, καταδίκασε την «απίστευτη ανευθυνότητα» του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος εξακολουθεί να μην αποδέχεται το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών της 3ης Νοεμβρίου.
«Νομίζω πως (οι Αμερικανοί) είναι μάρτυρες μιας απίστευτης ανευθυνότητας, αδιανόητα επιβλαβή μηνύματα στέλνονται στον υπόλοιπο κόσμο αναφορικά με τον τρόπο λειτουργίας της δημοκρατίας», δήλωσε ο Μπάιντεν.
Όπως έκανε γνωστό, συζήτησε για μια πιθανή εντολή υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε πανεθνικό επίπεδο κατά τη διάρκεια επικοινωνίας που είχε με κυβερνήτες αμερικανικών Πολιτειών, καθώς τα κρούσματα και οι θάνατοι εξαιτίας από κορωνοϊό αυξάνονται στην Αμερική.
Ο Μπάιντεν τόνισε ότι η χρήση μάσκας δεν είναι «πολιτική δήλωση, είναι πατριωτικό καθήκον» κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής του επικονωνίας με Ρεπουμπλικάνους και Δημοκρατικούς κυβερνήτες.
Ο εκλεγμένος πρόεδρος παράλληλα είπε επίσης πως η ομοσπονδιακή κυβέρνηση πρέπει να προσφέρει οικονομική βοήθεια στις Πολιτείες ώστε να μπορούν να αντιμετωπίσουν την πανδημία.
Χιλιάδες φίλαθλοι θα έχουν την ευκαιρία να δουν το μονοθέσιο που κατέκτησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών της Formula 1 το 2025 και τη θρυλική McLaren MP4/6 του Ayrton Senna να «βρυχώνται» σε μια ειδικά διαμορφωμένη πίστα στο ΟΑΚΑ.
Οι μεγαλύτερες αλλαγές στην ιστορία σπάνια ανακοινώνουν την άφιξή τους. Δεν ξεκινούν με μια ανακάλυψη ούτε με μια εφεύρεση. Ξεκινούν τη στιγμή που μια ιδέα, τόσο βαθιά ριζωμένη που μοιάζει αυτονόητη, παύει ξαφνικά να ισχύει. Μία από αυτές τις ιδέες ήταν ότι υπάρχει ένας σωστός τρόπος να τρώμε.