Λονδίνο: Σε «lockdown» στη φυλακή ο Ασάνζ

Λονδίνο: Σε «lockdown» στη φυλακή ο Ασάνζ

Εντοπίστηκαν κρούσματα κορωνοϊού στην πτέρυγα των φυλακών όπου κρατείται ο Mr Wikileaks

julian_assange
Σε απομόνωση στις φυλακές Belmarsh, στο νοτιοανατολικό Λονδίνο οδηγήθηκε ο Mr Wikileaks, Τζούλιαν Ασάνζ, ύστερα από ξέσπασμα κορωνοϊού στην πτέρυγά του.

Η πολιτική των συγκεκριμένων φυλακών έχει αλλάξει, καθώς απαγορεύονται πλέον τα ντους, ενώ τα γεύματα πρέπει να παρέχονται απευθείας στους κρατούμενους, στα κελιά τους.

Στη λήψη ειδικών μέτρων για τον κορωνοϊό έχουν προβεί οι φυλακές, ύστερα από πλήθος μολύνσεων σε μία πτέρυγα.

Η βρετανική δικαιοσύνη υπενθυμίζεται ότι θα εκδώσει στις 4 Ιανουαρίου την απόφασή της σχετικά με το αίτημα έκδοσης του Ασάνζ, την οποία έχουν ζητήσει οι ΗΠΑ, που θέλουν να τον δικάσουν για τη διαρροή εκατοντάδων χιλιάδων απόρρητων εγγράφων, έγινε γνωστό σήμερα από τη δικαστή που έχει αναλάβει την υπόθεση.

Εν αναμονή αυτής της απόφασης, ο ιδρυτής του WikiLeaks θα παραμείνει στη φυλακή, διευκρίνισε η Βανέσα Μπαράιτσερ μετά το πέρας της ακροαματική διαδικασίας, που διήρκησε σχεδόν 4 εβδομάδες, ενώπιον του ποινικού δικαστηρίου του Όλντ Μπέιλι, στο Λονδίνο.

Η αμερικανική δικαιοσύνη θέλει να δικάσει τον 49χρονο Αυστραλό κυρίως για την κατηγορία της κατασκοπείας. Βρίσκεται αντιμέτωπος με ποινή κάθειρξης 175 ετών, διότι δημοσιοποίησε, από το 2010, περισσότερα από 700.000 απόρρητα έγγραφα σχετικά με τις στρατιωτικές και διπλωματικές δραστηριότητες των ΗΠΑ, ιδίως στο Ιράκ και το Αφγανιστάν.

Ο Τζούλιαν Ασάνζ συνελήφθη τον Απρίλιο του 2019, αφού πέρασε 7 χρόνια στη διπλωματική αντιπροσωπεία του Ισημερινού, όπου είχε βρει καταφύγιο, έχοντας παραβιάσει τους όρους της αποφυλάκισής του, υπό τον φόβο της έκδοσης στις ΗΠΑ.

Ειδήσεις σήμερα

Στην «εντατική» η Θεσσαλονίκη: «Έκρηξη» σε κρούσματα και διασωληνωμένους

Δήλωση - σοκ από τον καθηγητή Εντατικής του ΕΚΠΑ: «Οι 200 από τους 480 διασωληνωμένους θα πεθάνουν»

Τσιτσιπάς: Δέχτηκα ρατσιστικά σχόλια και μίσος - Με τις γυναίκες ήμουν ντροπαλός
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης