Δήλωση - σοκ από τον καθηγητή Εντατικής του ΕΚΠΑ: «Οι 200 από τους 480 διασωληνωμένους θα πεθάνουν»
Ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, καθηγητής πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, αναφέρει ότι περίπου 40% των διασωληνωμένων θα καταλήξει - Μόνη λύση να τηρούμε τα μέτρα προφύλαξης
Ειδικότερα ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, καθηγητής πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, μιλώντας στον ΣΚΑΙ 100,3, αναφέρει ότι υπάρχει τεράστια διασπορά του κορωνοϊού στην κοινότητα και πρέπει να ελεγχθεί.
Ο κ. Βασιλακόπουλος στη σκιά της ανακοίνωσης του ΕΟΔΥ ότι νοσηλεύονται διασωληνωμένοι 480 ασθενείς με κορωνοϊό, εξηγεί πως τουλάχιστον οι 200, ποσοστό περίπου 40% θα χάσουν τη ζωή τους και σε αυτούς θα προστεθούν και όσοι καταλήξουν ενώ νοσηλεύονται σε απλές μονάδες.
«Προφανώς θα αυξηθούν οι νεκροί, όμως αυτό είναι το τίμημα που πληρώνουμε σε αυτή τη φάση. Ας μας γίνει το μάθημα πάθημα, ώστε να μην ξαναφτάσουμε εδώ», τόνισε.
Εξήγησε, ακόμη, ότι η καραντίνα είναι αποτελεσματική όσο και ο κάθε ένας από εμάς τηρεί τα μέτρα, καθώς δεν μπορεί να υπάρχει ένας αστυνομικός δίπλα σε κάθε πολίτη.
Με αφορμή τα 50 χρόνια από την ιστορική ομιλία του Antoine Riboud στη Μασσαλία, η Danone αποτίνει φόρο τιμής στο πρωτοποριακό του όραμα, που συνοψίζεται στη φράση «Ας διοικήσουμε τις επιχειρήσεις μας τόσο με την καρδιά όσο και με το μυαλό»