Η Γαλλίαπλησιάζει τα 2 εκατομμύρια κρούσματα της Covid-19 από την αρχή της πανδημίας, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε το υπουργείο Υγείας.
Τα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 27.228 και ο συνολικός αριθμός ανέρχεται σε 1.981.827. Δεδομένου ότι τις τελευταίες ημέρες στη χώρα καταγράφονται πάνω από 20.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα καθημερινά, το όριο των 2 εκατομμυρίων θα μπορούσε να ξεπεραστεί ακόμη και αύριο.
Πάντως σήμερα ο αριθμός των εισαγωγών σε μονάδες εντατικής θεραπείας ήταν ο χαμηλότερος εδώ και τρεις εβδομάδες. Τις τελευταίες 24 ώρες, μόνο 270 άνθρωποι χρειάστηκαν νοσηλεία σε ΜΕΘ, ενώ τις προηγούμενες ημέρες καθημερινά εισάγονταν πάνω από 450. Συνολικά, στις μονάδες αυτές νοσηλεύονται σήμερα 4.880 ασθενείς.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου, καταγράφηκαν άλλοι 302 θάνατοι σε νοσοκομεία, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων στα 44.548.
Ένα παλιό αυτοκίνητο που δεν χρησιμοποιείται πλέον μπορεί να συνεχίσει να κοστίζει, ακόμη κι όταν παραμένει ακινητοποιημένο. Η απόσυρση αυτοκινήτου, όμως, μπορεί να είναι μια εξαιρετικά απλή, γρήγορη και οικονομικά αποδοτική διαδικασία.
Υπάρχουν ερωτήσεις που πολλοί γονείς κάνουν ψιθυριστά. Και άλλες που δεν κάνουν ποτέ. Όχι γιατί δεν τους απασχολούν. Αλλά γιατί φοβούνται ότι η απάντηση μπορεί να τους γεμίσει ενοχές.
Η πρωτοβουλία εντάσσεται στο όραμα της LAMDA Development για ένα The Ellinikon ανοιχτό σε όλους, όπου η ισότιμη συμμετοχή και η προσβασιμότητα αποτελούν βασικά στοιχεία της καθημερινής εμπειρίας.