Τουρκία - Προκλητικός ο Ντονμέζ: Κανείς δεν θα μας σταματήσει στην Ανατολική Μεσόγειο

Τουρκία - Προκλητικός ο Ντονμέζ: Κανείς δεν θα μας σταματήσει στην Ανατολική Μεσόγειο

Ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας δηλώνει από τη μια πως η Τουρκία δεν θα διστάσει να κάνει όσα χρειαστούν στην Ανατολική Μεσόγειο και από την άλλη τονίζει πως η χώρα του είναι υπέρ του διαλόγου και δεν θέλει εντάσεις

donmez_yavuz
Προκλητικός στις δηλώσεις του εμφανίστηκε ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας, Φατίχ Ντονμέζ, κατά την αποχώρηση του γεωτρύπανου «Κανούνι» για τη Μαύρη Θάλασσα. Ο Ντονμέζ αναφέρθηκε στις κινήσεις της Τουρκίας στη Μεσόγειο, επισημαίνοντας πως «οι έρευνές μας στην περιοχή θα συνεχιστούν και κανείς δεν θα μας σταματήσει. Δεν θα διστάσουμε να κάνουμε ό,τι χρειαστεί».

«Το Γιαβούζ ολοκλήρωσε τις  γεωτρήσεις στην περιοχή Seljuk-1 (στα δυτικά της Κύπρου), στα 6.000 μέτρα. Τα αποτελέσματα των ερευνών αφήνουν υποσχέσεις και ελπίζουμε πως θα προχωρήσουμε σε νέες γεωτρήσεις στην περιοχή» επισήμανε ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας.

«Θέλουν να μας επιβάλλουν κανόνες ανάλογους με αυτούς της Συνθήκης των Σεβρών στη Γαλάζια Πατρίδα μας, αγνοώντας τους διεθνείς κανονισμούς. Οι χάρτες που μας έχουν ετοιμάσει, έχουν θαφτεί στα νερά της Μεσογείου. Δεν μπορούμε να κατανοήσουμε για ποιο λόγο ορισμένοι ζητούν δικαιώματα σε ολόκληρη, σχεδόν, τη Μεσόγειο, παρακάμπτοντας τα δικαιώματα των χωρών της περιοχής» συνέχισε ο Ντονμέζ.

Και κατέληξε, λέγοντας: «Όλες μας οι ενέργειες στην Ανατολική Μεσόγειο είναι σύμφωνες με τους διεθνείς κανονισμούς, όπως αυτοί έχουν θεμελιωθεί από τα Ηνωμένα Έθνη. Εμείς καλούμε πάντα τους συνομιλητές μας στο τραπέζι για να συζητήσουμε, δεν θέλουμε εντάσεις, δείχνουμε πάντα μια εποικοδομητική στάση. Λέμε πως τα προβλήματα μπορούν να λυθούν με συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων πλευρών. Δεν συμφέρει κανέναν να μπει σε περιπέτειες με αβέβαιη έκβαση».

Ειδήσεις σήμερα:

Η μάχη των ΜΕΘ: Στο 89% η πληρότητα σε Θεσσαλονίκη

Μητσοτάκης στη Βουλή: Έκτακτο δώρο Χριστουγέννων και «πάγωμα» πλειστηριασμών

Πώς θα γίνουν τα μαθήματα αν κλείσουν τα δημοτικά

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης