Κορωνοϊός: TikToker μας δείχνει σε βίντεο το σύμπτωμα της απώλειας της γεύσης
Η απώλεια της γεύσης σε «ακραία» μορφή
UPD:
Κάποια από τα συμπτώματατου κορωνοϊού είναι κοινά με αυτά της απλής γρίπης, όπως ο πυρετός, ο πονόλαιμος, ο βήχας. Δύο, όμως, είναι τα συμπτώματα που προκαλούνται κυρίως από τον Covid-19: Η απώλεια της γεύσης και η απώλεια όσφρησης.
Στο παρακάτω βίντεο, ένας 30χρονος TikToker θετικός στον κορωνοϊό, ο Ράσελ Ντόνελι, μας δείχνει τι «σημαίνει» να χάνεις τη γεύση σου.
Το βίντεο παρακολούθησαν περισσότεροι από 13 εκατομμύρια χρήστες της εφαρμογής.
Όπως φαίνεται καθαρά στο βίντεο, ο Ράσελ έχει πλήρη απώλεια γεύσης. Δεν μπορεί να αισθανθεί ούτε τις καυτερές, αλλά ούτε τις ξινές γεύσεις. Αρχικά καθαρίζει ένα κρεμμύδι, που ως γνωστόν έχει εξαιρετικά έντονη καυτερή γεύση. Το καταναλώνει χωρίς καμία αντίδραση. Δεν αισθάνεται κάτι. Συνεχίζει με τον ξινό χυμό λεμονιού και τελειώνει τη διαδικασία με μία μεγάλη κουταλιά πάστας σκόρδου. Καμία αντίδραση!
Τι λέει για όλα αυτά; «Τίποτα. Δεν μπορώ να γευτώ τίποτα!» (Nothing. I can’t taste nothing!).
«Πρόσφατα διαγνώστηκα θετικός στον κορωνοϊό και έχω χάσει τη γεύση μου. Συνεχώς όλοι μου λένε να προσπαθήσω να δοκιμάσω πράγματα με δυσάρεστη γεύση. Τα μόνα πράγματα που βρήκα στο σπίτι μου να δοκιμάσω ήταν κάποιες τροφές με πολύ έντονη γεύση και το έκανα για να δουν πώς είναι», σημειώνει ο Ράσελ.
Κλείσιμο
Ωστόσο, όταν ένιωσε το κάψιμο στο στομάχι μετά από αυτά που έφαγε πρόσθεσε: «Αυτό πόνεσε!».
Εντύπωση του προκαλεί η τόσο «ακραία» μορφή που μπορεί να πάρει η απώλεια της γεύσης στον Covid-19.
Στο ηφαιστειακό κόσμημα του Αιγαίου, συνεχίστηκε το τριήμερο 29-31 Μαΐου το φετινό (2026) πρόγραμμα Plastic Free Greece, καταγράφοντας μια εντυπωσιακή συγκομιδή απορριμμάτων που ξεπέρασε τα 420 κιλά.
Οι δασικές πυρκαγιές αποτελούν πλέον μια πραγματικότητα που απαιτεί διαφορετική προετοιμασία. Η πρόληψη, η σωστή ενημέρωση και η ασφαλιστική προστασία συνθέτουν σήμερα μια νέα κουλτούρα ανθεκτικότητας.
Με περισσότερες από 15 αναχωρήσεις καθημερινά, ταξιδεύεις γρήγορα και άνετα από τον Πειραιά προς Αίγινα, Αγκίστρι, Πόρο, Ύδρα, Σπέτσες, Ερμιόνη και Πόρτο Χέλι