Εκλογές ΗΠΑ 2020: Αγωγή για την καταμέτρηση στο Μίσιγκαν καταθέτει ο Τραμπ

Εκλογές ΗΠΑ 2020: Αγωγή για την καταμέτρηση στο Μίσιγκαν καταθέτει ο Τραμπ

Η επιτροπή επανεκλογής του Τραμπ επιδιώκει τη μη επικύρωση του εκλογικού αποτελέσματος υπέρ του Μπάιντεν - Οριακά διατηρούν την πλειοψηφία τους στη Βουλή των Αντιπροσώπων οι Δημοκρατικοί 

vote_usa1
Η εκστρατεία επανεκλογής του Ρεπουμπλικάνου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε χθες, Τρίτη, ότι θα καταθέσει αγωγή στο Μίσιγκαν ζητώντας τη μη επικύρωση του εκλογικού αποτελέσματος υπέρ του Μπάιντεν στην αναφερόμενη πολιτεία μέχρι να επιβεβαιωθεί ότι η ψηφοφορία έγινε με νόμιμο τρόπο.

Πρόκειται για την τελευταία εξέλιξη σε έναν καταιγισμό δικαστικών προσφυγών που έχουν κατατεθεί σε κρίσιμες πολιτείες, σε μια προσπάθεια να εδραιωθούν οι αβάσιμοι ισχυρισμοί του Τραμπ για ευρεία εκλογική νοθεία.

Από την άλλη μεριά, ειδικοί στις νομικές υποθέσεις έχουν δηλώσει ότι οι δικαστικές προσφυγές του Τραμπ έχουν μικρή πιθανότητα να επιτύχουν την αλλαγή του εκλογικού αποτελέσματος, ενώ πολιτειακοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι δεν υπήρξαν σημαντικές παρατυπίες στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.

Στο μεταξύ, οι υποστηρικτές του Τραμπ αντιμετώπισαν ένα πιθανό εμπόδιο στην προώθηση των διεκδικήσεών τους για την Πενσιλβάνια. Ένας μάρτυρας, που είχε καταγγείλει τη διάπραξη εκλογικής νοθείας, απέσυρε την καταγγελία του, σύμφωνα με τους Δημοκρατικούς στο Κογκρέσο, οι οποίοι είχαν ενημερωθεί σχετικά με την έρευνα αυτή.

Οριακά διατηρούν την πλειοψηφία τους στη Βουλή των Αντιπροσώπων οι Δημοκρατικοί 

Το Δημοκρατικό Κόμμα εξασφάλισε την πλειοψηφία των εδρών στη Βουλή των Αντιπροσώπων αργά το βράδυ της Τρίτης, καθώς έχει πλέον κερδίσει τουλάχιστον 218 έδρες, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Associated Press.

Οι Δημοκρατικοί ενδέχεται να κερδίσουν μερικές έδρες ακόμη, όμως η ευρεία πλειοψηφία που διέθεταν στο σώμα αυτό του Κογκρέσου οδεύει να συρρικνωθεί, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του AP.

Κλείσιμο
Το Associted Pres μετέδωσε νωρίτερα χθες ότι κρίθηκαν τρεις έδρες, με τους απερχόμενους βουλευτές να επανεκλέγονται και στις τρεις περιπτώσεις.

Ειδήσεις σήμερα: 

Κακοκαιρία στην Κρήτη: Απεγκλωβίστηκε έγκυος λίγο πριν γεννήσει - Έγιναν 22 διασώσεις ανηλίκων (βίντεο-φωτογραφίες)

Ώρα μάχης για τη Θεσσαλονίκη: Σοκάρει η θετικότητα του κορωνοϊού στο 32% - Τι σημαίνει

Τι μπορούμε και τι όχι να αγοράζουμε από σήμερα στα σούπερ μάρκετ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης