Ο Χριστιανοκοινωνιστής (CSU) πολιτικός, κατά την έναρξη της 14ης Γερμανικής Ισλαμικής Διάσκεψης κάλεσε τους ιμάμηδες και τους έχοντες εξουσία «να αναλάβουν δράση κατά των φανατικών μεταξύ των μουσουλμάνων. Ο τρόμος και η βία στο όνομα μιας θρησκείας απειλούν τα ίδια τα θεμέλια της κοινωνικής συνύπαρξης», τόνισε.
Ο Ζέεχοφερ ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες στο συνέδριο και πρόσθεσε πως «η ενεργοποίησή τους είναι η απάντηση σε έναν στρεβλό και κτηνώδη ισλαμισμό που δολοφονεί με όπλα και μαχαίρια».
Ο Βαυαρός πολιτικός ζήτησε επίσης να περιορισθεί ο αριθμός των ιμάμηδων οι οποίοι στέλνονται από την Τουρκία στη Γερμανία.
Στο ηφαιστειακό κόσμημα του Αιγαίου, συνεχίστηκε το τριήμερο 29-31 Μαΐου το φετινό (2026) πρόγραμμα Plastic Free Greece, καταγράφοντας μια εντυπωσιακή συγκομιδή απορριμμάτων που ξεπέρασε τα 420 κιλά.
Οι δασικές πυρκαγιές αποτελούν πλέον μια πραγματικότητα που απαιτεί διαφορετική προετοιμασία. Η πρόληψη, η σωστή ενημέρωση και η ασφαλιστική προστασία συνθέτουν σήμερα μια νέα κουλτούρα ανθεκτικότητας.
Με περισσότερες από 15 αναχωρήσεις καθημερινά, ταξιδεύεις γρήγορα και άνετα από τον Πειραιά προς Αίγινα, Αγκίστρι, Πόρο, Ύδρα, Σπέτσες, Ερμιόνη και Πόρτο Χέλι