Νέος πρόεδρος της World Sailing ο Κινέζος Quanhai Li

Νέος πρόεδρος της World Sailing ο Κινέζος Quanhai Li

Από τη πρώτη στιγμή η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία είχε ταχθεί στο πλευρό του Κινέζου υποψηφίου

wsk
Ο Κινέζος Quanhai Li είναι ο νέος πρόεδρος της World Sailing για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, όπως προέκυψε από τις εκλογές της παγκόσμιας ομοσπονδίας ιστιοπλοΐας που έγιναν σε δυο γύρους.

Στον πρώτο γύρο συμμετείχαν 4 υποψήφιοι πρόεδροι και κανένας δεν έλαβε πάνω από το 50% των ψήφων. Έτσι, πραγματοποιήθηκε και δεύτερος γύρος ψηφοφορίας μεταξύ των δύο πρώτων υποψηφίων, του μέχρι πρότινος προέδρου Δανού Kim Andersen, ο οποίος έλαβε 60 ψήφους και του Quanhai Li που επικράτησε με 68 ψήφους.


Για τις θέσεις των επτά αντιπροέδρων τα 128 μέλη της World Sailing έπρεπε να ψηφίσουν τουλάχιστον δύο άνδρες και δύο γυναίκες.


Το Διοικητικό Συμβούλιο της World Sailing με πρόεδρο τον Quanhai Li αποτελείται από τους: Tomasz Chamera (POL), Sarah Kenny (AUS), Philip Baum (RSA), Yann Rocherieux (FRA), Duriye Özlem Akdurak (TUR), Marcus Spillane (IRL), Cory Sertl (ΗΠΑ).


Από τη πρώτη στιγμή η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία είχε ταχθεί στο πλευρό του Κινέζου, στον οποίο έχει καταθέσει τις προτάσεις της για το τι μπορεί και πρέπει να αλλάξει στην παγκόσμια ομοσπονδία. Έχει συζητηθεί, μάλιστα, και το ενδεχόμενο ο νέος πρόεδρος της World Sailing να βοηθήσει για την εξεύρεση διεθνούς χορηγού στην ΕΙΟ.

Από τους επτά αντιπροέδρους η ΕΙΟ ως μέλος του Group 4 υποστήριξε τους τέσσερις κι αυτό αποδεικνύει το κύρος και τη δύναμη της ελληνικής ιστιοπλοϊκής ομοσπονδίας στους κόλπους της παγκόσμιας ιστιοπλοϊκής κοινότητας.






Ειδήσεις σήμερα

Δύσκολη μέρα με καταιγίδες σε Κρήτη και Δωδεκάνησα - Ενισχύονται οι άνεμοι

Σε ρυθμούς... κορωνοϊού οι λέξεις της χρονιάς για το 2020: Δείτε τη λίστα

Φάουτσι: «Το εμβόλιο της Pfizer για τον κορωνοϊό θα μπορούσε να χορηγηθεί έως το τέλος του έτους»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης