Αμερικανικές εκλογές: Ενωτικές οι κινήσεις Μπάιντεν - «Παραλήρημα» Τραμπ στο Twitter

Αμερικανικές εκλογές: Ενωτικές οι κινήσεις Μπάιντεν - «Παραλήρημα» Τραμπ στο Twitter

Το επιτελείο του Μπάιντεν προσέγγισε πρώην συμμάχους του σημερινού προέδρου από το Κογκρέσο για να προβάλει την εγκυρότητα της εκλογικής διαδικασίας - Οι τελευταίες κινήσεις Τραμπ για να μην γίνει ο 13ος πρόεδρος των ΗΠΑ που δεν θα επανεκλεγεί

trump-biden234
Ο Τζο Μπάιντεν ετοιμάζεται να ανακηρυχθεί ο 46ος προεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, τη στιγμή που ακόμα κατά μετρώνται ψήφοι στις πολιτείες-κλειδιά για τις αμερικανικές εκλογές. Η ψαλίδα, όμως, έχει ανοίξει υπέρ του. Προηγείται τόσο στη Νεβάδα, όσο και στην Πενσιλβάνια και στην Αριζόνα. Παρ’ όλα αυτά, ακόμα και λίγες ώρες νωρίτερα ο Δημοκρατικός υποψήφιος φρόντισε να κρατήσει χαμηλούς τόνους. Δεν γιόρτασε τη νίκη του, αλλά εμφανίστηκε βέβαιος για αυτήν.



«Ο Τζο Μπάιντεν δεν πρέπει να κηρύξει παράνομα ότι κέρδισε την προεδρία», έγραψε στο twitter ο σημερινός ένοικος του Λευκού Οίκου, Ντόναλντ Τραμπ. «Θα μπορούσα να κηρύξω κι εγώ νίκη. Οι νομικές διαδικασίες μόλις ξεκίνησαν!»,»πρόσθεσε.


Κλείσιμο
Για «δρόμο που δείχνει νίκη» έκανε λόγο τα ξημερώματα ο Μπάιντεν σε τηλεοπτικό του μήνυμα. «Δεν έχουμε δήλωση νίκης, αλλά τα νούμερα δείχνουν ξεκάθαρα το ότι θα είμαστε νικητές στο τέλος. Τα τελευταία 24ωρα γυρίσαμε το αποτέλεσμα στην Πενσιλβάνια και την Τζόρτζια, ενώ κρατάμε το προβάδισμα στην Νεβάδα. Εχουμε 74 εκατομμύρια ψήφους. Κανείς δεν έχει πάρει τόσους ψήφους στην ιστορία της χώρας.Και η διαφορά αυξάνεται συνεχώς» είπε.

«Θα γίνω ο πρώτος δημοκράτης που θα κερδίσει την Αριζόνα και την Τζόρτζια μετά από 20 και πλέον χρόνια. Τα νούμερα εκπροσωπούν ψήφους ανθρώπων από όλες τις θρησκείες και διαφορετικές καταγωγές. Να είμαστε ήρεμοι και υπομονετικοί όσο μετρούν ΟΛΕΣ οι ψήφοι. Η Δημοκρατία λειτουργεί και όλες οι ψήφοι θα μετρηθούν. Δεν θα επιτρέψω το αντίθετο. Οι πολίτες θα ακουστούν» , συμπλήρωσε ο υποψήφιος των Δημοκρατικών. 

Στην πραγματικότητα, όμως, τα φτερά του Ντοναλντ Τραμπ έχουν κοπεί. Εκτός από την αδιαμφισβήτητη επικράτηση του πολιτικού του αντιπάλου, απομονώνεται τόσο από το κόμμα του, όσο και από τα Συντηρητικά Μέσα που τον στήριζαν.

Το τηλεοπτικό δίκτυο Fox News και η εφημερίδα New York Post εμφανίζονται να έχουν αποστασιοποιηθεί από τη διχαστική ρητορική του. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που καλούν τον απερχόμενο πρόεδρο να παραδεχτεί δημοσίως την ήττα του. Κεντρικοί παρουσιαστές και δημοσιογράφοι του τηλεοπτικού δικτύου αναφέρονται στα τρία εκατομμύρια ψήφους που χωρίσουν τους δυο υποψηφίους. Ο Τραμπ, θέλει δεν θέλει, θα συγκαταλεγεί στη σχετική μικρή λίστα των προέδρων που δεν επανεξελέγησαν. Για την ακρίβεια θα είναι ο 13ος και ο τέταρτος μετά το Β’ παγκόσμιο πόλεμο.

Ακόμα και αν ο Τραμπ υποχωρήσει, οι Ηνωμένες Πολιτείες ζουν πρωτόγνωρες καταστάσεις από την Τρίτη. Ο Μπάιντεν φαίνεται να έχει συνειδητοποιήσει το μέγεθος της πόλωσης που επικρατεί και γι αυτό προβάλλει ένα ενωτικό προφίλ. Ήδη αναφέρθηκε στην πανδημία και στις οικονομικές επιπτώσεις αυτής. Το επιτελείο του Μπάιντεν προχώρησε και σε μια ακόμα κομβική κίνηση. Προσέγγισε πρώην συμμάχους του Τραμπ από το κογκρέσο, αλλά και από τη δημόσια σφαίρα γενικότερα, προτρέποντάς τους να μιλήσουν δημόσια για την εγκυρότητα της εκλογικής διαδικασίας.

Τα αμερικανικά Μέσα ενημερώνουν ότι ο Μπαιντεν δεν πρόκειται να κωλυσιεργήσει. Όπως και αν σκοπεύει να κινηθεί ο πολιτικός του αντίπαλος, αυτός ήδη σχηματίζει την κυβέρνηση του, επιθυμώντας να επιστρέψει κάτι από το χαμένο αίσθημα ασφαλείας στην αμερικανική κοινωνία.

Παραλήρημα Τραμπ: «Στις καταμετρήσεις συνέβησαν κακά πράγματα» 

Με νέα σειρά αναρτήσεων στο Twitter, ο απερχόμενος -όπως όλα δείχνουν- Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, συνεχίζει... διαρκώς και αδιαλείπτως να καταγγέλλει την εκλογική διαδικασία

«Δεκάδες χιλιάδες ψήφοι έγιναν παρανόμως δεκτές μετά τις 8 το βράδυ της Τρίτης, της ημέρας των εκλογών, αλλάζοντας τελείως και εύκολα το αποτέλεσμα στην Πενσιλβάνια και σε ορισμένες άλλες κρίσιμες πολιτείες. Ακόμα ένα θέμα ήταν και το ότι δεν επετράπηκε η παρατήρηση της καταμέτρησης χιλιάδων εκατοντάδων ψήφων», έγραψε αρχικά ο Ντόναλντ Τραμπ.
3

Δεν σταμάτησε εκεί όμως και συνέχισε: «Αυτό θα άλλαζε επίσης και το εκλογικό αποτέλεσμα σε αρκετές πολιτείες, ανάμεσα σε αυτές και η Πενσιλβάνια, την οποία όλοι σκεφτήκαμε ότι κερδίσαμε εύκολα τη νύχτα των εκλογών, μόνο και μόνο για να δούμε το τεράστιο προβάδισμα να εξαφανίζεται, χωρίς ΚΑΝΕΙΣ να επιτρέπεται να παρατηρήσει την καταμέτρηση, για μεγάλα χρονικά διαστήματα».

«Κατά τη διάρκεια των ωρών που, κακώς και βιαίως, δεν επιτράπηκε η είσοδος στους δικαστικούς αντιπροσώπους (σ.σ. στις καταμετρήσεις), συνέβησαν κακά πράγματα. Οχήματα μπλόκαραν τις πόρτες και τα παράθυρα ήταν καλυμμένα με χοντρά χαρτόνια, έτσι ώστε οι παρατηρητές να μην μπορούν να δουν μέσα στα δωμάτια. ΚΑΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΥΝΕΒΗΣΑΝ ΜΕΣΑ. ΕΛΑΒΑΝ ΧΩΡΑ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ», πρόσθεσε.
donalnt


«Άνθρωποι φώναζαν ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΗ και ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ (ως νόμιμοι παρατηρητές, τους αρνήθηκε η είσοδος στις αίθουσες)!», κατέληξε. 

Σημειώνεται ότι στα παραπάνω tweets του Τραμπ, το Twitter έβαλε ένδειξη ότι το περιεχόμενό τους είναι παραπλανητικό. 

Ειδήσεις σήμερα:

Διάγγελμα Μπάιντεν: «Δεν έχουμε δήλωση νίκης, αλλά τα νούμερα δείχνουν ξεκάθαρα το ότι θα είμαστε νικητές στο τέλος»

Κίνηση-έκπληξη από τη Moody's: Προχώρησε σε αναβάθμιση της Ελλάδας

Aliza Jane: Το μοντέλο που έκανε ομαδικό σεξ με 7 παίκτες του NBA βγάζει... στο σφυρί το ροζ βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης