Ισπανία: Σχέδια για ιπτάμενα ταξί στην Βαρκελώνη

Ισπανία: Σχέδια για ιπτάμενα ταξί στην Βαρκελώνη

Τα πρώτα ιπτάμενα ταξί αναμένεται ότι θα λειτουργήσουν το 2022 – Το σχέδιο προβλέπει τη χρήση ιπτάμενων οχημάτων και τη χρήση drone για παράδοση αγαθών

volocopter
Υπηρεσίες ιπτάμενων ταξί στη Βαρκελώνη και το Σαντιάγκο το 2022 σχεδιάζει η Ισπανία, προσφέροντας μετά το τέλος της πανδημίας νέα μέσα προς τους τουρίστες, που θα μπορούν να δουν και από ψηλά την αρχιτεκτονική της χώρας.

Τα σχέδια ανακοινώθηκαν από την ισπανική αρχή αεροναυτιλίας Enaire, με τον γενικό διευθυντή Άνχελ Λουίς Αρίας να αναφέρει ότι η αστική κινητικότητα θα πρέπει να μεταφερθεί και στον εναέριο χώρο, με όσο πιο αποτελεσματικό και βιώσιμο τρόπο.

Η Enaire δουλεύει πάνω σε ευρωπαϊκά έργα που περιλαμβάνουν τη χρήση ιπτάμενων ταξί και άλλων ιπτάμενων οχημάτων για τη μετακίνηση ανθρώπων σε αστικές και ημιαστικές περιοχές, καθώς και τη χρησιμοποίηση drone για την παράδοση αγαθών.

Η εταιρεία σκοπεύει να προσελκύσει ιδιωτικές εταιρείες και δημόσιους οργανισμούς, με στόχο η Ισπανία να τεθεί στην πρώτη γραμμή της ανάπτυξης και λειτουργίας αυτού του τομέα. Ήδη, μετέχει σε δύο έργα που χρηματοδοτούνται από το πρόγραμμα «Horizon» 2020 της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ιπτάμενα οχήματα με επιβάτες έχουν πετάξει με επιτυχία από την εταιρείες, όπως την κινεζική Ehang και τη γερμανική startup Volocopter.

Πέρυσι τον Ιούλιο, η ισπανική τεχνολογική εταιρεία Tecnalia παρουσίασε σχέδια για ιπτάμενο ταξί ενός ατόμου χωρίς οδηγό. Το αεροταξί σχεδιάστηκε για να μεταφέρει ένα άτομο ή όγκο 150 κιλών, σε ύψος 100 έως 300 μέτρων και μπορεί να καλύψει αποστάσεις μέχρι 15 χιλιόμετρα σε 15 λεπτά.

Ειδήσεις σήμερα:

Κακούργημα ο βασανισμός ζώων με ομόφωνη έγκριση της Βουλής

Αρειανούς και Καναδούς «βλέπει» πίσω από τις επιστολικές ψήφους στην Πενσιλβάνια ο δικηγόρος του Τραμπ

Επέκταση δικαιούχων στην επιστρεπτέα - Επιστροφή του 50% της «χασούρας» από τη μείωση ενοικίων στους ιδιοκτήτες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης