Συγκλονίζει Ελληνίδα που ζει στη Βιέννη: «Θα μπορούσα να βρίσκομαι ακόμη και στους νεκρούς»

Συγκλονίζει Ελληνίδα που ζει στη Βιέννη: «Θα μπορούσα να βρίσκομαι ακόμη και στους νεκρούς»

Τον εφιάλτη που έζησε περιγράφει στο protothema.gr η Μιράντα Αποστολάκου - Όλο το βράδυ άκουγε ήχους από περιπολικά και ελικόπτερα - Συνάδελφοί της εγκλωβίστηκαν στη δουλειά, φίλοι της σε εστιατόρια

23373967
Στο χάος του τρόμου βυθίστηκε η Βιέννη, τη «μαύρη» Δευτέρα, μια ημέρα που ο χρόνος σταμάτησε και όλα ξαφνικά πάγωσαν. Τα συναισθήματα θλίψης και οργής, που εναλλάσσονταν το ένα με το άλλο και φυσικά επικράτησαν στην παγκόσμια κοινότητα, επισκιάσαν για λίγη ώρα ακόμη και τη σαρωτική επέλαση της πανδημίας. Την ίδια ώρα, πρωταγωνίστησαν μηνύματα που αποδεικνύουν ευρωπαϊκή ενότητα καθώς η γηραιά ήπειρος έγινε και πάλι αποδέκτης ακραίων φαινομένων τρομοκρατίας.

Η ατμόσφαιρα μύρισε για ακόμη μια φορά μπαρούτι, με τη Βιέννη να θυμίζει καζάνι που βράζει, μετά τις έξι επιθέσεις που προκάλεσαν ανθρώπινες απώλειες, άφησαν πίσω τους δεκάδες τραυματίες και όλα αυτά υπό την οσμή της τρομοκρατίας.

Εν μέσω καταιγιστικών εξελίξεων και συγκεχυμένων πληροφοριών σχετικά με τα θύματα και τους δράστες, η Μιράντα Αποστολάκου, Ελλήνιδα φοιτήτρια που ζει και εργάζεται στη Βιέννη, μίλησε στο protothema.gr για τον εφιάλτη που έζησε.

Στα λόγια της αποτυπώνεται η τραγωδία που επικράτησε στην αυστριακή πρωτεύουσα: «Την ωρα που γυρνούσα από τη δουλειά, θα μπορουσα και εγώ ακόμα να είμαι στους νεκρούς ή στους τραυματίες καθώς βρισκόμουν πολύ κοντά στα σημεία όπου σημειώθηκαν οι επιθέσεις. Ήμουν συνεχεια σε επικοινωνία με κοντινά μου πρόσωπα. Ακόμα και την ώρα που περπατούσα στο δρομο, με κατεύθυνση για το σπιτι. Οι συνάδελφοί μου είναι πολύ αναστατωμένοι ακόμα. Η μετακίνησή τους κανονίστηκε να γίνει με ιδιωτικά ταξι».

Μετά το τρομοκρατικό, όπως το χαρακτήρισε ο καγκελάριος της Αυστρίας, χτύπημα, οι Αρχές συνέστησαν στους πολίτες να μείνουν κλεισμένοι στους χώρους όπου βρίσκονταν και να μην μετακινηθούν με τα μέσα μεταφοράς.

Κλείσιμο
Για τη Μιράντα, η επιστροφή στο σπίτι ήταν στοίχημα, καθώς η ασφάλειά της κρεμόταν από μια λεπτή κλωστή. Σε κοντινή απόσταση από τον χώρο της εργασίας της σημειώθηκε το χτύπημα.

Εργάζεται στο Κοντσέρτχαους της Βιέννης και η αναζήτηση των δραστών, που φέρεται να έχουν εξαπλωθεί σε διάφορα σημεία της πόλης, ενέτεινε το κλίμα αγωνίας.

Η βασική επίθεση σημειώθηκε στην πλατεία Schwedenplatz και στους δρόμους που την περιβάλλουν, άλλες δύο στο Stadtpark σε κτίριο τράπεζας, δύο ακόμη σε ξενοδοχείο κοντά στην τράπεζα και μία σε εστιατοριο στον πολυσύχναστο δρόμο Mariahilferstrasse. Στα σημεία όπου φέρεται να χτύπησαν οι δράστες εκδηλώθηκε το μίσος και ο φανατισμός έναντι του δυτικού τρόπου σκέψης και ζωής.

«Συνάδελφοί μου έμειναν εγκλωβισμένοι στη δουλειά»

«Είχα την τύχη να φύγω με άλλους συναδέλφους μου», δηλώνει η Μιράντα η οποία επισημαίνει ότι ακούστηκαν πυροβολισμοί στο Schwedenplatz.

«Ο στρατός βρίσκεται στους δρόμους. Συνάδελφοί μου έμειναν στη δουλειά, δεν ξέρουν πώς να φύγουν, όπως άλλωστε και πολλοί άλλοι φίλοι μου που εγκλωβίστηκαν σε εστιατόρια», ορισμένες ακόμη φράσεις από τη νεαρή γυναίκα που παραμένει μουδιασμένη μετά το τρομοκρατικό χτύπημα.

«Οι τραυματίες είναι πολλοι, νεκρός έχει πέσει ένας πολίτης, όπως και ενας αστυνομικός, ενώ υπάρχουν στοιχεία και βαριά τραυματία», ανέφερε η Μιράντα ενόσω οι πληροφορίες για τα θύματα ήταν συγκεχυμένες.

Παρόλο που μένει λίγο πιο έξω από το κέντρο, άκουγε όλη τη νύχτα ήχους περιπολικών και ελικοπτέρων.

Εκείνο, ωστόσο, που ξεκαθαρίζει είναι ότι οι Αρχές διατήρησαν την ψυχραιμία τους και η αστυνομια κατάφερε να διαχειριστεί σωστά την κατάσταση.

Το σίγουρο, πάντως, είναι ένα: η Ευρώπη ακόμη και εν μέσω μιας πανδημίας καλείται να διαχειριστεί το «τέρας» της τρομοκρατίας.


Ειδήσεις σήμερα

Επίθεση στη Βιέννη: Τρομοκρατικό χτύπημα σε έξι σημεία - Τρεις νεκροί και 15 τραυματίες

Επίθεση στη Βιέννη: Βίντεο - σοκ με εκτέλεση εν ψυχρώ - Νύχτα τρόμου, κατέβηκε ο στρατός

Η φρίκη της Βιέννης σε έντεκα βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης