Αμερικανικές εκλογές- Ισραήλ: Άνω του 60% στηρίζει Τραμπ

Αμερικανικές εκλογές- Ισραήλ: Άνω του 60% στηρίζει Τραμπ

Σύμφωνα με το βαρόμετρο του Δημοκρατικού Ινστιτούτου του Ισραήλ (IDI), το 63% των Ισραηλινών, εκ των οποίων το 70% εβραίοι, εκτιμά πως μια νίκη του Ρεπουμπλικανού προέδρου είναι πιο επιθυμητή για το εβραϊκό κράτος

trump12
Το 60% και πλέον των Ισραηλινών δηλώνει πως θα προτιμούσε μια δεύτερη θητεία του Ντόναλντ Τραμπ στον προεδρικό θώκο των ΗΠΑ παρά μια νίκη του Δημοκρατικού αντιπάλου του Τζο Μπάιντεν, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε την παραμονή των προεδρικών εκλογών.

Σύμφωνα με το βαρόμετρο του Δημοκρατικού Ινστιτούτου του Ισραήλ (IDI), ένα κέντρο αναλύσεων στην Ιερουσαλήμ, το 63% των Ισραηλινών, εκ των οποίων το 70% εβραίοι, εκτιμά πως μια νίκη του Ρεπουμπλικανού προέδρου είναι πιο επιθυμητή για το εβραϊκό κράτος.

Αντιθέτως, ο Δημοκρατικός αντίπαλός του Τζο Μπάιντεν, που προηγείται στις τελευταίες δημοσκοπήσεις στις ΗΠΑ, λαμβάνει ποσοστό μόλις 17% στη στήριξη από τους Ισραηλινούς, ενώ το 20% των ερωτηθέντων λέει ότι δεν γνωρίζει, βάσει της δημοσκόπησης του IDI.

Σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που είχε διεξαχθεί για λογαριασμό του τηλεοπτικού δικτύου I24 News, με έδρα το Τελ Αβίβ, και είχε δημοσιευτεί στα μέσα Οκτωβρίου, περίπου το 63% των Ισραηλινών εκτιμούσε πως ο Ντόναλντ Τραμπ θα ήταν ένας πρόεδρος πιο ευνοϊκά διακείμενος προς το Ισραήλ.

Η δημοτικότητα του Ντόναλντ Τραμπ στο εβραϊκό εκλογικό σώμα φαίνεται πως βασίζεται «σε μεγάλο μέρος στην αντίληψη ότι η εκλογή του Μπάιντεν θα αποδυνάμωνε τις σχέσεις μεταξύ Ισραήλ και ΗΠΑ και θα ενίσχυε τις σχέσεις μεταξύ Ουάσινγκτον και Παλαιστινίων», σημειώνει το Δημοκρατικό Ινστιτούτο του Ισραήλ.

Αναγνώριση της προσάρτησης των υψιπέδων του Γκολάν από το Ισραήλ, της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του εβραϊκού κράτους και μεσολάβηση για την ομαλοποίηση των σχέσεων μεταξύ του Ισραήλ και των αραβικών χωρών: ο Ντόναλντ Τραμπ αποδείχθηκε πολύτιμος σύμμαχος των Ισραηλινών.

Κλείσιμο
Σε τέτοιο βαθμό που ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου ισχυρίζεται πως ο νυν ένοικος του Λευκού Οίκου είναι «ο μεγαλύτερος φίλος» που είχε ποτέ η χώρα του.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της ισραηλινής αντιπολίτευσης, ο κεντρώος Γιαϊρ Λαπίντ είπε σήμερα ότι «ο επόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ θα είναι ένας φίλος του Ισραήλ», ανεξαρτήτως ποιος θα κερδίσει στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.

«Ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Τζο Μπάιντεν είναι και οι δύο φίλοι του Ισραήλ με μια βαθιά δέσμευση προς το Ισραήλ και τον σιωνισμό», συμπλήρωσε ο Λαπίντ σε ένα δελτίο Τύπου, επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι έχει επίσης διαπιστώσει «την ανάδυση ακραίων φωνών», εχθρικών προς το Ισραήλ, στους κόλπος του Δημοκρατικού Κόμματος.

Ειδήσεις σήμερα

Πανεπιστήμια: Ιδρύεται ειδικό σώμα προστασίας των Ιδρυμάτων

Κορωνοϊός: Στα 1.152 τα νέα κρούσματα - Αρνητικό ρεκόρ με 153 διασωληνωμένους

Ρωσία: Δολοφονία αλά... Game of Thrones - Σκότωσαν μεγιστάνα με βαλλίστρα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης