Σεισμός - Τουρκία: Διασώθηκε τρίχρονο κοριτσάκι μετά από 65 ώρες κάτω από τα συντρίμμια!

Σεισμός - Τουρκία: Διασώθηκε τρίχρονο κοριτσάκι μετά από 65 ώρες κάτω από τα συντρίμμια!

Η μητέρα της και τα τρία της αδέλφια είχαν απεγκλωβιστεί περίπου 23 ώρες μετά τον σεισμό της Παρασκευής, ωστόσο το ένα αδερφάκι της έχασε τη μάχη για τη ζωή - Ακόμη μια 14χρονη διασώθηκε μετά από 58 ώρες εγκλωβισμένη

elif-ekso
Συγκίνηση και ανακούφιση στην Τουρκία, καθώς τα σωστικά συνεργεία κατάφεραν επιτέλους να απεγκλωβίσουν ένα τρίχρονο κοριτσάκι, μετά από σχεδόν 65 ώρες που παρέμεινε παγιδευμένο στα συντρίμμια κτιρίου σε προάστιο της Σμύρνης, μετά τον φονικό σεισμό της Παρασκευής.

Βίντεο από τη στιγμή του απεγκλωβισμού ανέβασε στο Twitter ο υπουργός Υγείας της Τουρκίας, Φαρετίν Κοτσά, σημειώνοντας ότι η διάσωση του κοριτσιού ενισχύει την ελπίδα του τουρκικού λαού και εκφράζοντας ευγνωμοσύνη για τον αγώνα που έδωσαν τα σωστικά συνεργεία.



Σύμφωνα με τη Γενί Σαφάκ, η μικρούλα Ελίφ Περινσέκ είναι το 106ο άτομο που ανασύρθηκε ζωντανό από τα ερείπια. Μετά τη διάσωσή του, το τραυματισμένο κοριτσάκι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, ενώ ο Μεχμέτ Γκουλούογλου, επικεφαλής της Υπηρεσίας Διαχείρισης Καταστροφών της Τουρκίας, εξέφρασε την ικανοποίησή του για αυτήν την εξέλιξη στο Τwitter.

Όπως αναφέρει η τουρκική εφημερίδα, η μητέρα της Ελίφ, μαζί με τα 10χρονα δίδυμα παιδιά της και τον 7χρονο γιο της Ουμούτ είχαν απεγκλωβιστεί από τα ερείπια περίπου 23 ώρες μετά την καταστροφική δόνηση.

Κλείσιμο


Δυστυχώς όμως αργότερα ο Ουμούτ υπέκυψε στα τραύματά του, ενώ τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας εξακολουθούν να νοσηλεύονται.

Οκτώ ώρες πριν από τον απεγκλωβισμό της τρίχρονης μικρούλας, ακόμα μια διάσωση παιδιού είχε σκορπίσει συγκίνηση στην Τουρκία. Η 14χρονη Ιντίλ Σιρίν ανασύρθηκε από τα ερείπια ζωντανή μετά από 58 ώρες προσπάθειας των σωστικών συνεργείων. Δυστυχώς, η οκτώ ετών αδερφή της που επίσης είχε θαφτεί στα συντρίμμια δεν τα κατάφερε. 

Εικόνες από τη διάσωση της 14χρονης:

İdil Şirin'in İzmir depreminden 58. saat sonra enkazdan mucize kurtarılışı


Στο μεταξύ, όπως ενημέρωσε η τουρκική υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών (AFAD), ο  -ακόμη προσωρινός- απολογισμός των θυμάτων του σεισμού 6,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στο Αιγαίο στην επαρχία της Σμύρνης (Ιζμίρ) της Τουρκίας έφθασε σήμερα το πρωί τους 76 νεκρούς.

Πέρα από τους 76 ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους, άλλοι 962 άνθρωποι τραυματίστηκαν. Οι 219 «παραμένουν στα νοσοκομεία» όπου εισήχθησαν, ενώ 743 έλαβαν εξιτήρια, σύμφωνα με την ίδια πηγή.


Ειδήσεις σήμερα:

Σε «μερικό lockdown» από σήμερα η Γερμανία

Στην τελική ευθεία για τα νέα μέτρα: Οδηγός επιβίωσης για τον κρίσιμο Νοέμβριο

Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ κόλλησε κορωνοϊό αλλά δεν το ανακοίνωσε
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης