Επίθεση στη Νίκαια: Ο Τυνήσιος είχε συλληφθεί το 2016 για χρήση μαχαιριού

Επίθεση στη Νίκαια: Ο Τυνήσιος είχε συλληφθεί το 2016 για χρήση μαχαιριού

Οι αρχές της Τυνησίας ξεκίνησαν έρευνα για την ύπαρξη της Οργάνωσης Μάχντι και αν συνδέεται με την επίθεση στη Νίκαια – Ο συλληφθείς για τη χθεσινή επίθεση είχε συλληφθεί για βία και χρήση μαχαιριού 

23355102
Το παρελθόν του 21χρονου Τυνήσιου που συνελήφθη ως ύποπτος για τη χθεσινή τρομοκρατική επίθεση στη Νίκαια «χτενίζουν» οι αρχές, τόσο στη Γαλλία όσο και στην Τυνησία.

Ο Μπραχίμ Αλ Αουισάουι είχε συλληφθεί το 2016 για χρήση βίας και χρήση μαχαιριού, δήλωσε ο Μόχζεν Ντάλι, αξιωματούχος του τυνησιακού δικαστικού σώματος.

Νωρίτερα, οι τυνησιακές αρχές ανακοίνωσαν ότι ξεκίνησαν έρευνα για το εάν υπάρχει η «Οργάνωση Μάχντι» και για το αν αυτή διέπραξε την επίθεση στη Νίκαια. Η έρευνα ξεκίνησε μετά από ισχυρισμούς σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ότι η συγκεκριμένη οργάνωση ευθύνεται για την πίθεση στη γαλλική πόλη.

Watch the moment of the arrest of the Nice attacker in France


Σύμφωνα με το ΤΑΡ, η εισαγγελία που είναι αρμόδια για αντιτρομοκρατικές υποθέσεις ανέθεσε την έρευνα σε ειδική μονάδα ασφάλειας, η οποία επιχειρεί να διαπιστώσει αν αληθεύουν οι ισχυρισμοί που έγιναν στα κοινωνικά δίκτυα.


Κλείσιμο
Ο ύποπτος για την επίθεση, ο οποίος φώναζε «Αλλάχου Άκμπαρ» («Ο Θεός είναι μεγάλος»), είναι ένας 21χρονος Τυνήσιος, ο οποίος είχε πρόσφατα μεταναστεύσει στην Ευρώπη.


Ειδήσεις σήμερα:

Τρόμος: 6,6 Ρίχτερ βόρεια της Σάμου - Αισθητός ο σεισμός σε όλη την Ελλάδα

Ένα ολόκληρο χωριό... έπαθε αλλεργία στην Κρήτη - Τι συνέβη

Βίντεο-σοκ: Πολυκατοικίες καταρρέουν σαν τραπουλόχαρτα στη Σμύρνη - Τέσσερις οι νεκροί
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης