Αυστηρότερα μέτρα θα εφαρμόζονται από τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες, σε μια προσπάθεια να σταματήσει η εξάπλωση του κορωνοϊού.
Οι 19 δήμαρχοι της βελγικής πρωτεύουσας συνεδρίασαν σήμερα και αποφάσισαν :
- την απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 22.00 μέχρι τις 06.00
- το κλείσιμο των πολιτιστικών κέντρων, όπως τα θέατρα και οι κινηματογράφοι
- οι καλεσμένοι στους γάμους να μην ξεπερνούν τους 10
- την υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού
- την ακύρωση των μη επαγγελματικών αθλητικών διοργανώσεων
- την απαγόρευση της συγκέντρωσης άνω των τεσσάρων ατόμων σε δημόσιους χώρους
Κλείσιμο
- την ακύρωση των εκδηλώσεων για το Χαλοουίν
- την υποχρεωτική τηλεργασία όπου είναι εφικτό
- την ακύρωση των σχολικών εκδρομών
- το κλείσιμο των καταστημάτων στις 20.00.
Την Παρασκευή, ειδικοί έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου, τονίζοντας ότι την ερχόμενη εβδομάδα τα κρούσματα είναι πολύ πιθανόν να ξεπεράσουν τα 20.000 ημερησίως.
«Τα στοιχεία δείχνουν διπλασιασμό κάθε εννέα ημέρες » ανέφερε ο ιολόγος και εκπρόσωπος για τον Covid-19, Στήβεν Βαν Γκοτ. Ειδικότερα, σημείωσε ότι «τη Δευτέρα, το Βέλγιο κατέγραψε σχεδόν 13.000 κρούσματα σε μια μέρα και αυτή την εβδομάδα, πιθανότατα θα προχωρήσουμε σε 20.000 περιστατικά την ημέρα».
Στο ηφαιστειακό κόσμημα του Αιγαίου, συνεχίστηκε το τριήμερο 29-31 Μαΐου το φετινό (2026) πρόγραμμα Plastic Free Greece, καταγράφοντας μια εντυπωσιακή συγκομιδή απορριμμάτων που ξεπέρασε τα 420 κιλά.
Οι δασικές πυρκαγιές αποτελούν πλέον μια πραγματικότητα που απαιτεί διαφορετική προετοιμασία. Η πρόληψη, η σωστή ενημέρωση και η ασφαλιστική προστασία συνθέτουν σήμερα μια νέα κουλτούρα ανθεκτικότητας.
Με περισσότερες από 15 αναχωρήσεις καθημερινά, ταξιδεύεις γρήγορα και άνετα από τον Πειραιά προς Αίγινα, Αγκίστρι, Πόρο, Ύδρα, Σπέτσες, Ερμιόνη και Πόρτο Χέλι