Κορωνοϊός – Πορτογαλία: Σε μερικό lockdown τρεις δήμοι

Κορωνοϊός – Πορτογαλία: Σε μερικό lockdown τρεις δήμοι

Το μερικό lockdown επηρεάζει τη ζωή 161.000 κατοίκων – Θα μπορούν να βγαίνουν μόνο για δουλειά, σχολείο και για αναγκαίες δραστηριότητες – Αναμένεται αύξηση των κρουσμάτων τις επομένες ημέρες

portugal_covid
Σε καθεστώς lockdown μπαίνουν τρεις δήμοι της Πορτογαλίας, στο βόρειο τμήμα, στο πλαίσιο των προσπαθειών για την αναχαίτιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Από αύριο Παρασκευή, περίπου 161.000 κάτοικοι των δήμων Φελγκιέιρας, Λοζάντα και Πάκος ντε Φερέιρα θα μπορούν να βγαίνουν από το σπίτι τους μόνο για να πάνε στην εργασία τους, το σχολείο ή για άλλες αναγκαίες δραστηριότητες, όπως να αγοράσουν φαγητό και φάρμακα.

Επίσης, επιβάλλεται τηλεργασία, σε όλες τις περιπτώσεις που υπάρχει τέτοια δυνατότητα. Στοπ μπαίνει σε επισκέψεις στους οίκους ευγηρίας, ενώ σε εκδηλώσεις θα μπορούν να παρίστανται το μέγιστο πέντε άνθρωποι και τα εμπορικά καταστήματα θα πρέπει να κλείνουν έως τις 10 το βράδυ.

«Αυτά τα μέτρα οφείλονται στην εξέλιξη της πανδημίας σε αυτούς τους τρεις δήμους», δήλωσε η υπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Μαριάνα Βιέρα ντα Σίλβα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου.

Η Πορτογαλία, με πληθυσμό λίγο πάνω από 10 εκατομμύρια ανθρώπους, μετρά 106.271 κρούσματα και 2.229 θανάτους. Όπως στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, ο αριθμός των κρουσμάτων αυξήθηκε τις τελευταίες εβδομάδες.

Τα περισσότερα από τα νέα κρούσματα έχουν καταγραφεί στο βόρειο τμήμα της χώρας και εντός και περιμετρικά της πρωτεύουσας Λισαβόνας.

«Αναμένεται πως ο αριθμός των κρουσμάτων θα αυξηθεί τις επόμενες ημέρες και αντιμετωπίζουμε σε ορισμένες περιοχές της χώρας μια περίπλοκη επιδημιολογική κατάσταση που μπορεί να περιοριστεί με τη λήψη μέτρων», επισήμανε η υπουργός Υγείας Μάρτα Τεμίντο.

Ειδήσεις σήμερα

Δείτε βίντεο: Ο Μιχαλολιάκος παραδίδεται συνοδεία χρυσαυγιτών που βρίζουν

Συναγερμός στη Γαλλία: Γυναίκα απειλούσε να ανατιναχθεί στον σταθμό της Λυόν, φωνάζοντας «Αλλάχου Ακμπάρ»

Δίκη Χρυσής Αυγής: Ολόκληρη η ιστορική απόφαση για την εγκληματική οργάνωση - Ποιοι οδηγούνται στη φυλακή και ποιοι μένουν εκτός
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης