ΗΠΑ: «Η κόρη μου η... σοσιαλίστρια» - Κόρες διάσημων Ρεπουμπλικάνων γυρνούν την πλάτη στον Τραμπ

ΗΠΑ: «Η κόρη μου η... σοσιαλίστρια» - Κόρες διάσημων Ρεπουμπλικάνων γυρνούν την πλάτη στον Τραμπ

Από την κόρη του «δεξιού χεριού» του Αμερικανού προέδρους μέχρι τις κόρες ιστορικών στελεχών του ρεπουμπλικανικού κόμματος, ο Τραμπ αρχίζει και... χάνει έδαφος είκοσι μέρες πριν τις εκλογές

kores_ar
Είκοσι ημέρες πριν την καθορισμένη ημερομηνία, περισσότεροι από 11 εκατομμύρια Αμερικανοί πολίτες έχουν ασκήσει το εκλογικό τους δικαίωμα. Πρόκειται για μία πρωτοφανή κινητοποίηση. Οι επικείμενες εκλογές, άλλωστε, έχουν διχάσει όσο ποτέ άλλοτε το αμερικανικό έθνος. Το επίπεδο της πολιτικής αντιπαράθεσης κατρακυλάει καθημερινά και η πόλωση έχει χτυπήσει κόκκινο. Οι δύο αντίπαλοι έχουν διχάσει ακόμα και οικογένειες, καθώς δεν είναι ασυνήθιστο τα νεότερα μέλη να αποποιούνται τις πολιτικές προτιμήσεις των γονέων τους. Όταν, όμως, αυτό, συμβαίνει σε διάσημες οικογένειες Ρεπουμπλικανών, αν μη τί άλλο αποτελεί είδηση!

Την αρχή έκανε η κόρη της στενής συνεργάτιδας του Ντόναλντ Τραμπ Κέλιαν Κόνγουεϊ. Παρά την αφοσίωση της μητέρας της στον σημερινό πρόεδρο, η νεαρά Κλόντια χρησιμοποίησε τα σόσιαλ μίντια για να πλήξει τόσο τον πρόεδρο όσο και τη μητέρα της. Μία σφοδρή ενδοοικογενειακή σύγκρουση είδε το φως της δημοσιότητας, με τον πατέρα της Κλόντια να συμμετέχει. Αν και Ρεπουμπλικανός έχει γυρίσει την πλάτη του στον Τραμπ.
claudia
Η κόρη της Κέλιαν Κόνγουεϊ

Νέο παρόμοια οικογενειακή πολιτική διχογνωμία έκανε την εμφάνισή της στην οικογένεια του Ρούντι Τζουλιάνι. Ο τέως δήμαρχος της Νέας Υόρκης δεν είναι μόνο ένα από το πλέον γνώριμα πρόσωπα του συντηρητικού κόμματος. Στήριξε όσο λίγοι τον Τραμπ το 2016 και σε αντίθεση με πολλούς συνεργάτες του δεν απέσυρε ποτέ την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπό του. Η κόρη του, όμως, δεν φαίνεται να συμμερίζεται τις απόψεις του. Μία ανάσα πριν τις εκλογές επέλεξε να γνωστοποιήσει τις απόψεις της με μία ανοιχτή επιστολή στο Vanity Fair: «Ο πατέρας μου είναι ο Ρούντι Τζουλιάνι. Απέχουμε ολόκληρα σύμπαντα πολιτικά και σε άλλους τομείς. Πέρασα τη ζωή μου προσπαθώντας να οικοδομήσω τη δική μου ταυτότητα, μακριά από το επώνυμό μου και μπορεί να ακούγεται παράλογο τώρα να παρουσιάζομαι δημοσίως ως μία “Τζουλιάνι”, αλλά συνειδητοποίησα ότι κανείς δεν μπορεί να μείνει σιωπηλός τώρα», γράφει η νεαρή συγγραφέας και ηθοποιός.
Κλείσιμο
image
Η κόρη του Ρούντι Τζουλιάνι

Η κόρη του Τζον ΜακΚέιν, ρεπουμπλικανός γερουσιαστής, βετεράνος του Βιετνάμ και υποψήφιος για την Προεδρία των ΗΠΑ το 2008 Μέγκαν είναι μία από τις νεότερες φωνές του Ρεπουμπλικανικού κόμματος που δεν έχει κρύψει την αντιπάθεια της στον εν ενεργεία πρόεδρο. Στην συγκεκριμένη περίπτωση ούτε ο πατέρας της συμπαθούσε ποτέ τον Τραμπ, αντιμετωπίζοντας ως ξένο σώμα. Πλέον, όμως, η Μακκέιν στρέφεται καθημερινά εναντίον του Τραμπ μέσω της τηλεοπτικής εκπομπής, στην οποία συμμετέχει.
mccain
Η κόρη του Τζον ΜακΚέιν

Ειδήσεις σήμερα: 

Στον Έβρο ο Μητσοτάκης - Θα επιθεωρήσει τα έργα στον νέο φράχτη

Εύθραυστη ισορροπία μετά το αρνητικό ρεκόρ των 508 κρουσμάτων - Ένα βήμα πριν το lockdown τα Ιωάννινα

Το γερμανικό ΥΠΕΞ «δείχνει» την Ελλάδα ως την μοναδική ασφαλή χώρα στην Ευρώπη για τον κορωνοϊό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης