To Charlie Hebdo για την τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι: Βυθίζει στο πένθος τη δημοκρατία μας

To Charlie Hebdo για την τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι: Βυθίζει στο πένθος τη δημοκρατία μας

H αιτία της αποτρόπαιας πράξης του 18χρονου Τσετσένου τρομοκράτη ήταν η προβολή των σκίτσων του Μωάμεθ, τα οποία είχε δημοσιεύσει το σατιρικό περιοδικό Charlie Hebdo, από τον καθηγητή 

paris-police-1
Λίγες ώρες μετά την τρομοκρατική επίθεση που «πάγωσε» το Παρίσι και τη διεθνή κοινότητα, με 18χρονο Τσετσένο να αποκεφαλίζει καθηγητή για την προβολή των σκίτσων του Μωάμεθ, τα οποία είχε δημοσιεύσει το σατιρικό περιοδικό Charlie Hebdo, ήρθε η αντίδραση από το έντυπο που έχει βρεθεί πάνω από μια φορά στο στόχαστρο των τρομοκρατών.

«Το Charlie Hebdo συμμερίζεται το αίσθημα φρίκης και οργής καθώς ένας εκπαιδευτικός δολοφονήθηκε την ώρα της δουλειάς του από έναν φανατισμένο θρησκευάμενο. Εκφράζουμε την πιο έντονη υποστήριξή μας στην οικογένεια και τους οικείους του, καθώς και σε όλους τους εκπαιδευτικούς» έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter η ομάδα του περιοδικού από τη Γαλλία.

«Αυτή η φρικιαστική πράξη βυθίζει στο πένθος την δημοκρατία μας, αλλά πρέπει να μας κάνει πιο μαχητικούς από ποτέ στην υποστήριξη της ελευθερίας μας» γράφουν ακόμη οι συντάκτες του περιοδικού.


Την Παρασκευή 18χρονος Τσετσένος απήγαγε καθηγητή του κολεγίου Bois-d’Aulne à Conflans στην περιοχή Conflans-Saint-Honorine και τον αποκεφάλισε, φωνάζοντας Αλλάχου Ακμπάρ. Όπως αποκαλύφθηκε στην εξέλιξη της έρευνας, η αιτία της αποτρόπαιας πράξης του, ήταν η προβολή από τον καθηγητή των σκίτσων του Μωάμεθ, τα οποία είχε δημοσιεύσει το σατιρικό περιοδικό Charlie Hebdo.

Κλείσιμο
Η τραγική ειρωνεία είναι ότι ο καθηγητής που έπεσε θύμα του μουσουλμανικού φανατισμού, δίδασκει ελευθερία της έκφρασης και στο πλαίσιο του μαθήματός του παρουσίασε στους μαθητές τα σκίτσα του Μωάμεθ από το Charlie Hebdo.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, ο δράστης είναι εγγεγραμμένος στα αρχεία τους ως S.Mais και είχε φάκελο με αδικήματα κοινού δικαίου.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο ένοπλος αποκεφάλισε το θύμα και στη συνέχεια απείλησε με το όπλο του τους αστυνομικούς, οι οποίοι είχαν σπεύσει πολύ γρήγορα στο σημείο. Πηγές της γαλλικής αστυνομίας, ανέφεραν ότι ο δράστης φέρεται να φορούσε γιλέκο, το οποίο θα μπορούσε να φέρει εκρηκτικά.

Ειδήσεις σήμερα

Κορωνοϊός: Αρνητικό ρεκόρ με 508 νέα κρούσματα, τα 227 στην Αττική - Δείτε live την ενημέρωση

Χαρδαλιάς: Σε εξαιρετικά επικίνδυνη φάση της πανδημίας και τα Ιωάννινα

Βρετανία: Ο Μπόρις Τζόνσον επαναφέρει την απαγόρευση σεξ σε ζευγάρια που δεν μένουν μαζί
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης