Τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι: Ένοπλος αποκεφάλισε άντρα φωνάζοντας «Αλλάχου Ακμπάρ»

Τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι: Ένοπλος αποκεφάλισε άντρα φωνάζοντας «Αλλάχου Ακμπάρ»

Νεκρός ο δράστης - Τα σκίτσα του Μωάμεθ που δημοσιεύτηκαν στο σατιρικό περιοδικό Σαρλί Εμπντό πιθανό κίνητρο της επίθεσης- Το αιματηρό περιστατικό έλαβε χώρα κοντά σε σχολείο, στην περιοχή Conflans-Saint-Honorine - Καθηγητής το θύμα και πατέρας μαθητή ο τρομοκράτης

france
Ένοπλος τρομοκράτης αποκεφάλισε άντρα στην πρωτεύουσα της Γαλλίας το Παρίσι, φωνάζοντας «αλαχού άκμπαρ» πριν τραυματιστεί από τα πυρά των αστυνομικών και συλληφθεί την Παρασκευή το απόγευμα.

Το αιματηρό περιστατικό έλαβε χώρα στην περιοχή Conflans-Saint-Honorine και ακολούθησε καταδίωξη από την αστυνομία. Ο ένοπλος τρομοκράτης εντοπίστηκε στην περιοχή Eragny, όπου οι αστυνομικοί κατάφεραν να τον εγκλωβίσουν και τον τραυματίσουν.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο ένοπλος απείλησε με το όπλο του τους αστυνομικούς, πριν οι τελευταίοι ανοίξουν πυρ και τον τραυματίσουν.

Πηγές της γαλλικής αστυνομίας, ανέφεραν ότι ο δράστης φέρεται να φορούσε γιλέκο, το οποίο θα μπορούσε να φέρει εκρηκτικά.



Κλείσιμο
Η επίθεση σημειώθηκε κοντά σε σχολείο. Σύμφωνα με γαλλικά Μέσα, το θύμα ήταν καθηγητής και ο δράστης πατέρας μαθητή. Το κίνητρο, σύμφωνα με δικαστικές πηγές, φέρεται να ήταν τα σκίτσα με τον Μωάμεθ του Σαρλί Εμπντό, τα οποία έδειξε ο καθηγητής στους μαθητές του.

Στο σημείο έφτασαν ισχυρές δυνάμεις της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας και  ξεκίνησε έρευνα για «τρομοκρατική υπόθεση».

Πηγή της γαλλικής αστυνομίας δήλωσε ότι «ο αποκεφαλισμένος άντρας βρέθηκε περίπου στις 5:30 το απόγευμα. Όταν έφτασε στο σημείο η αστυνομία, ο δράστης ήταν ακόμα εκεί και απειλούσε με όπλο τους αστυνομικούς». 

paris1


Ο τρομοκράτης διέφυγε στο προάστιο του Eragny, περίπου τρία χιλιόμετρα από το Παρίσι. όπου είχε ταμπουρωθεί και αρνιόταν να παραδοθεί στις γαλλικές αρχές. «Επέμεινε και απειλούσε με όπλο τους αστυνομικούς«, δήλωσε η ίδια πηγή. «Τότε ήταν που δέχθηκε τα πυρά της αστυνομίας. Ακούστηκαν περίπου 10 πυροβολισμοί», πρόσθεσε.

Ο γαλλικός σταθμός FranceNews24 ανέφερε ότι ο δράστης πραγματοποίησε την επίθεση ως αντίδραση στα σκίτσα που δημοσίευσε με τον Προφήτη Μωάμεθ το σατιρικό περιοδικό Σαρλί Εμπντό.

Ο υπουργός Εσωτερικών Τζέραλντ Νταρμανίν «έφτασε στο σημείο της επίθεσης», δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου του και επιβεβαίωσε ότι η έρευνα αφορά τρομοκρατία.

Ειδήσεις σήμερα

Κορωνοϊός: Αρνητικό ρεκόρ με 508 νέα κρούσματα, τα 227 στην Αττική - Δείτε live την ενημέρωση

Χαρδαλιάς: Σε εξαιρετικά επικίνδυνη φάση της πανδημίας και τα Ιωάννινα

Βρετανία: Ο Μπόρις Τζόνσον επαναφέρει την απαγόρευση σεξ σε ζευγάρια που δεν μένουν μαζί
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης