Ένας 18χρονος Πακιστανός που έφτασε στη Γαλλία πριν από τρία χρόνια και έχει συλληφθεί θεωρείται ο βασικός ύποπτος για την επίθεση με μπαλτά έξω από το Charlie Hebdo στην οποία τραυματίστηκαν τέσσερα άτομα, τα δύο εκ των οποίων σοβαρά.
Σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης ο 18χρονος που ονομάζεται Αλί είχε συλληφθεί και πριν από έναν μήνα έξω από την Όπερα της Βαστίλης έχοντας τότε στην κατοχή του ένα κατσαβίδι.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο Αλί δεν ήταν σε κάποια λίστα υπόπτων για ισλαμικό εξτρεμισμό.
Οι φωτογραφίες του 18χρονου Πακιστανού:
Εντωμεταξύ σήμερα έγινε γνωστό ότι προσήχθη και ένας πρώην συγκάτοικος του 18χρονου.
Κλείσιμο
Αντίθετα το καθεστώς προσωρινής κράτησης ήρθη στη διάρκεια της νύκτας για έναν 33χρονο Αλγερινό. Ο άνδρας αυτός, ο οποίος βρισκόταν κοντά στον τόπο της επίθεσης, «απαλλάχθηκε από τις υποψίες», διευκρίνισε η δικαστική πηγή.
Σύμφωνα με πηγή που παρακολουθεί την υπόθεση, ο 33χρονος Αλγερινός «έλεγε πως ήταν αυτόπτης μάρτυρας, πως ακολούθησε τον δράστη και πως στη συνέχεια απειλήθηκε απ' αυτόν και όλα αυτά επιβεβαιώθηκαν από την έρευνα».
Έτσι παραμένουν επτά αυτοί που παραμένουν υπό προσωρινή κράτηση, ανάμεσά τους πέντε άνδρας που βρίσκονταν σε μία από τις κατοικίες που πιστεύεται ότι χρησιμοποιούσε ο κύριος ύποπτος, στο Παντέν, κοντά στο Παρίσι.
Υπενθυμίζεται οτι η χθεσινή επίθεση σημειώθηκε ενώ βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η δίκη για τη φονική επίθεση εναντίον της γαλλικής εβδομαδιαίας σατιρικής εφημερίδας τον Ιανουάριο 2015.
Ένα παλιό αυτοκίνητο που δεν χρησιμοποιείται πλέον μπορεί να συνεχίσει να κοστίζει, ακόμη κι όταν παραμένει ακινητοποιημένο. Η απόσυρση αυτοκινήτου, όμως, μπορεί να είναι μια εξαιρετικά απλή, γρήγορη και οικονομικά αποδοτική διαδικασία.
Υπάρχουν ερωτήσεις που πολλοί γονείς κάνουν ψιθυριστά. Και άλλες που δεν κάνουν ποτέ. Όχι γιατί δεν τους απασχολούν. Αλλά γιατί φοβούνται ότι η απάντηση μπορεί να τους γεμίσει ενοχές.
Η πρωτοβουλία εντάσσεται στο όραμα της LAMDA Development για ένα The Ellinikon ανοιχτό σε όλους, όπου η ισότιμη συμμετοχή και η προσβασιμότητα αποτελούν βασικά στοιχεία της καθημερινής εμπειρίας.