Εκλογές ΗΠΑ: Με 10 μονάδες προηγείται ο Μπάιντεν έναντι του Τραμπ

Εκλογές ΗΠΑ: Με 10 μονάδες προηγείται ο Μπάιντεν έναντι του Τραμπ

Τουλάχιστον 19 εκατομμύρια Αμερικανοί έχουν ψηφίσει μέσω της επιστολικής ψήφου - Στις 22 Οκτωβρίου το τελευταίο προεδρικό debate

deb12
Με δέκα μονάδες προηγείται ο Δημοκρατικός Τζο Μπάιντεν έναντι του Ρεπουμπλικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, την ώρα που οι Αμερικανοί περιμένουν διακαώς το δεύτερο και τελευταίο προεδρικό debate που έχει προγραμματιστεί για τις 22 Οκτωβρίου.

Ωστόσο, άγνωστος παραμένει ο τρόπος διεξαγωγής του, εάν δηλαδή θα είναι στο ίδιο τηλεοπτικό στούντιο οι δύο διεκδικητές της προεδρικής εκλογής καθώς η νόσος Covid- 19 άλλαξε τη ατζέντα των τηλεμαχιών. Το δεύτερο ντιμπέιτ που ήταν προγραμματισμένο για χθες, 15 Οκτωβρίου δεν έγινε.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του BBC, o πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν προηγείται με ποσοστό 52% ενώ ο Τραμπ ακολουθεί με 42%.

Ουρές έξω από τα εκλογικά τμήματα

Στο μεταξύ, σχεδόν 19 εκατομμύρια Αμερικανοί έχουν ψηφίσει ήδη, μέσω ταχυδρομείου ή διά ζώσης, σύμφωνα με στοιχεία του «US Elections Project».

Μεγάλες ουρές ψηφοφόρων περιμένουν υπομονετικά μπροστά στα εκλογικά τμήματα για να συμμετάσχουν πρόωρα στις προεδρικές εκλογές, τόσο λόγω των εκκλήσεων των Δημοκρατικών, όσο και εξαιτίας του φόβου που προκαλεί η πανδημία του κορωνοϊού, τρεις εβδομάδες πριν από τις εκλογές.

Ο ένοικος του Λευκού Οίκου καταγγέλλει όπου βρεθεί κι όπου σταθεί τις επιστολικές ψήφους, που θα οδηγήσουν φέτος , όπως λέει, σε «νοθεία έκτασης άνευ προηγουμένου» υπέρ του αντιπάλου του.

Γιατί ο Τραμπ δεν μπορεί να ποντάρει στους αναποφάσιστους

Ο Τραμπ πάντως δεν θα πρέπει να ποντάρει στους αναποφάσιστους ψηφοφόρους.

Δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos έδειξε ότι, μόνο το 8% των πιθανών ψηφοφόρων φαίνεται να είναι αναποφάσιστοι δηλώνοντας ότι δεν γνωρίζουν ποιον να υποστηρίξουν.

Πριν από τέσσερα χρόνια σε αυτή τη φάση της προεκλογικής εκστρατείας, το ποσοστό ξεπερνούσε το 16%. Τελικά από αυτό το ποσοστό, το 55% επέλεξε τον Τραμπ και το 36% την Χίλαρι Κλίντον.

Ειδήσεις σήμερα: 

Κοζάνη-Κορωνοϊός: Πώς έφτασε στο lockdown - Ποια τα μέτρα στήριξης για τις «κόκκινες» περιοχές 

Sinead O' Connor: Πεθαίνει της πείνας και ζητά απεγνωσμένα βοήθεια 

Γαλλία: Απαγγέλθηκαν ξανά κατηγορίες για σύσταση συμμορίας στον Νικολά Σαρκοζί
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης