Βραζιλία: Γερουσιαστής έκρυψε χρήματα στα… οπίσθιά του στο πλαίσιο έρευνας

Βραζιλία: Γερουσιαστής έκρυψε χρήματα στα… οπίσθιά του στο πλαίσιο έρευνας

Ο γερουσιαστής συνελήφθη με χρήματα στα… οπίσθια, κατά τη διάρκεια επιχείρησης για κακοδιαχείριση πόρων κατά του κορωνοϊού - «Απόδειξη ότι καταπολεμάμε τη διαφθορά» λέει ο Μπολσονάρου 

rodrigues
Την καλύτερη κρυψώνα για να κρύψει χρήματα φαίνεται ότι επιζητούσε ο Βραζιλιάνος γερουσιαστής Σίκο Ροντρίγκες, που θεώρησε ότι η καλύτερη λύση είναι τα… οπίσθιά του.

Το περιστατικό έγινε κατά τη διάρκεια επιχείρησης, για την κακοδιαχείριση πόρων, που προοριζόταν για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού στη Βραζιλία, ανέφεραν δικαστικές πηγές.

Ο Ροντρίγκες εκπροσωπεί την Πολιτεία Ροράιμα στη Γερουσία της Βραζιλίας και έχει επιλεγεί ως αντιπρόεδρος για την εφαρμογή του προγράμματος της κυβέρνησης του προέδρου Ζαΐχ Μπολσονάρου, ο οποίος εξελέγη υποσχόμενος ότι θα βάλει τέλος στη διαφθορά.

Σε ανακοίνωσή του, ο γερουσιαστής επιβεβαίωσε μεν τη διενέργεια κατ’ οίκον έρευνας, ωστόσο δεν έδωσε περαιτέρω διευκρινίσεις. Αρνήθηκε όμως ότι έχει διαπράξει οτιδήποτε επιλήψιμο, τονίζοντας ότι είναι «καθαρός» στα 30 χρόνια της πολιτικής καριέρας του.

Το γραφείο του δεν ανταποκρίθηκε άμεσα σε ένα αίτημα να σχολιάσει την πληροφορία για τα χρήματα που φέρεται να βρέθηκαν στο πίσω μέρος του παντελονιού του. Το επεισόδιο αυτό το ανέφεραν πολλές μεγάλες εφημερίδες της Βραζιλίας, επικαλούμενες μη κατονομαζόμενες πηγές.

Η ομοσπονδιακή αστυνομία απέφυγε επίσης να σχολιάσει, επικαλούμενη το απόρρητο της έρευνας. Χθες είχε ανακοινώσει ότι έκανε έρευνες για την πιθανή κατάχρηση πόρων που προορίζονταν για τη Γραμματεία Υγείας της Ροράιμα, με σκοπό να τους διαθέσει για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

«Καταπολεμούμε τη διαφθορά»

Κλείσιμο
Πάντως το γεγονός προσπάθησε να εκμεταλλευτεί ο πρόεδρος Μπολσονάρου, που ανέφερε σε υποστηρικτές του έξω από την προεδρική κατοικία ότι η επιχείρηση είναι απόδειξη ότι η κυβέρνησή του πολεμά τη δωροδοκία. «Δεν υπάρχει διαφθορά στην κυβέρνησή μου και καταπολεμούμε τη διαφθορά, όπου και αν βρίσκεται», ανέφερε. 

Ο γιος του προέδρου βρίσκεται στο επίκεντρο μιας έρευνας για διαφθορά στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Στις αρχές του έτους ο υπουργός Δικαιοσύνης Σέρτζιο Μόρο, ένας δημοφιλής πρώην δικαστής, παραιτήθηκε ισχυριζόμενος ότι ο πρόεδρος επιχείρησε να παρέμβει σε μια έρευνα για προσωπικό του όφελος, κάτι που ο Μπολσονάρου διαψεύδει.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης