Κορωνοϊός: Το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης ετοιμάζει «πεντάλεπτο» τεστ

Κορωνοϊός: Το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης ετοιμάζει «πεντάλεπτο» τεστ

Οι ερευνητές φιλοδοξούν τα συγκεκριμένα τεστ να κυκλοφορήσουν ευρέως το 2021 - Αν αποδειχθούν αξιόπιστα, θα σημαίνει ότι δίνουν τρεις φορές πιο γρήγορα αποτελέσματα από τα κλασικά rapid test

test_covid
Σε ένα σημαντικό βήμα για την διάγνωση του κορωνοϊού έχουν προχωρήσει Βρετανοί επιστήμονες, οι οποίοι αναπτύσσουν γρήγορο τεστ, με το οποίο θα μπορούν να εντοπίζουν τη νόσο Covid-19 σε λιγότερο από πέντε λεπτά.

Η ομάδα από το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης που βρίσκεται πίσω από το εγχείρημα ελπίζει ότι το τεστ θα είναι έτοιμο να διανεμεθεί ευρέως σε εθνικό επίπεδο στα μέσα του 2021.

Εκείνο που, φυσικά, απασχολεί περισσότερο είναι πώς θα λειτουργεί το τεστ και κατά πόσο αξιόπιστο θα είναι.

Θα λειτουργεί με μπατονέτα για τη μύτη που θα εισάγεται στη συνέχεια σε γυάλινο φυαλίδιο και θα ανιχνεύονται αντιγόνα ή πρωτεΐνες που βρίσκονται στην επιφάνεια του Covid-19.

Το τεστ θα μπορεί να δείξει αν στον οργανισμό υπάρχουν και άλλοι ιοί όπως γρίπη ή εποχικοί κορωνοϊοί.

Σύμφωνα με τους δημιουργούς του τεστ, αυτό θα χρησιμεύει για να τους μαζικούς ελέγχους στα αεροδρόμια ή και για τους εργαζόμενους.

Κλείσιμο
Εάν αποδειχεί η εγκυρότητα του εν λόγω τεστ, τότε θα δίνει αποτελέσματα τρεις φορές πιο γρήγορα από τα γνωστά rapid test που υπάρχουν ήδη στην αγορά.

Πάντως, αξίζει να επισημανθεί ότι η λήψη δείγματος αντιγόνου για τη διαπίστωση της ύπαρξης ή μη του κορωνοϊού θεωρείται λιγότερο ακριβής από άλλες μεθόδους ανίχνευσης του Covid-19.

Ειδήσεις σήμερα

Ελληνοτουρκικά: Τελεσίγραφο μιας εβδομάδας από Παρίσι και Βερολίνο στην Άγκυρα, γράφει το Reuters

Μητσοτάκης προς ΕΕ: Να εφαρμοστούν οι αποφάσεις για την τουρκική προκλητικότητα

Δίκη Χρυσής Αυγής: Όλοι ζήτησαν αναστολή - Ο Μπαρμπαρούσης πήγε με τον πατέρα του στο Εφετείο, για να γλιτώσει τη φυλακή
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης