Σάνα Μαρίν: Το βαθύ ντεκολτέ ως μήνυμα για την ισότητα των δύο φύλων

Σάνα Μαρίν: Το βαθύ ντεκολτέ ως μήνυμα για την ισότητα των δύο φύλων

Η φωτογραφία της Φινλανδής πρωθυπουργού με το βαθύ ντεκολτέ δίχασε την κοινή γνώμη - Ορισμένοι θεώρησαν την εμφάνιση απρεπή για μία πολιτικό, άλλοι έσπευσαν να της συμπαρασταθούν

finlandndnd
Τι και αν η Σάνα Μάριν δεν είναι φανατική χρήστης των σόσιαλ μίντια. Ο λογαριασμός της στο Instagram μετράει ελάχιστες φωτογραφίες, οι περισσότερες εξ’ αυτών από ομιλίες και επίσημες εμφανίσεις της. Εξαίρεση η κόρη της, ένα πορτρέτο της οποίας αποτελεί τη μοναδική αναφορά στην προσωπική ζωή της πολιτικού.



Παρά την αποχή της από το Διαδίκτυο, στην χώρα της αποκαλείται χαϊδευτικά «πρωθυπουργός της γενιάς του Instagram», λόγω της ηλικίας της. Πράγματι, η νεαρή πολιτικός εκλέχθηκε πρωθυπουργός της Φινλανδίας τον Δεκέμβριο του 2019, στην ηλικία των 34 ετών. Αυτό την καθιστά τη νεότερη επικεφαλής χώρας, κάποιες δεκαετίες μικρότερη από την πλειονότητα των ομολόγων της. Την ακολουθεί η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Τζασίντα Άρντερν, η οποία είναι 39 ετών, ενώ ο Ουκρανός πρωθυπουργός Ολέξι Χονκαρούκ διανύει επίσης την τέταρτη δεκαετία της ζωής του.

Η εντυπωσιακή εμφάνισή της Σάνα Μάριν και η ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ανατροφή της -την μεγάλωσαν δύο γυναίκες- την καθιστά ακόμα πιο μοναδική. Μέχρι χθες, ήταν γνωστή για τις απόψεις, την πολιτική της ατζέντα και κυρίως για το γεγονός ότι επιθυμούσε να υιοθετηθεί στη χώρα της το 6ωρο ωράριο εργασίας. Μία από τις φωτογραφίες που επέλεξε το περιοδικό μόδας Trendi να αναρτήσει στα σόσιαλ μίντια προκάλεσε πανικό. Σε αυτή εμφανίζεται η πολιτικός να ποζάρει, φορώντας ένα σακάκι, χωρίς εσώρουχο ή μπλούζα. Το βαθύ ντεκολτέ της συνοδεύεται από ένα μονάχα εντυπωσιακό κόσμημα.

Κλείσιμο


Η συγκεκριμένη ανάρτηση δεν άργησε να κατακλυστεί από χιλιάδες μηνύματα που έκριναν την εμφάνισή αυτή ως ακατάλληλη, ειδικά για μία πολιτικό.

Η σφοδρή αυτή αντίδραση, όμως, ενεργοποίησε και ένα τεράστιο κύμα συμπαράστασης. Χιλιάδες γυναίκες και άνδρες ανέβασαν προς υπεράσπισή της αντίστοιχες φωτογραφίες. Στο παιχνίδι εισήλθαν και διασημότητες που ακολούθησαν το παράδειγμα της Μαριν. Φορώντας ένα σακάκι και επιδεικνύοντας εξίσου προκλητικά ντεκολτέ έδωσαν την απάντησή τους στα αρνητικά δημοσιεύματα, τα οποία κατηγόρησαν για άκρατο σεξισμό. Εξάλλου, στο παρελθόν οι άνδρες Φινλανδοί ομόλογοι της Σάννα είχαν φωτογραφηθεί εξίσου προκλητικά. Ο ένας γυμνός πάνω σε ένα δέντρο και ο άλλος προσποιούμενος τον μοντέρνο νεαρό χίπη.

Δείτε ορισμένες αναρτήσεις με το χάσταγκ #iamwithsanna:

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

💪❤️💪❤️💪⠀ #imwithsanna #sannamarin #tyttöjenpuolella #trendimag

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Trendi & Lily (@trendimag) στις


Η νεαρή πολιτικός δεν φάνηκε να ενοχλείται ιδιαίτερα από τον θόρυβο. Είναι, άλλωστε, συνηθισμένη. Εκλέχθηκε με το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα, στο οποίο ανήκει. Μέχρι πρότινος κατείχε τη θέση της υπουργού Μεταφορών. Αντικατέστησε, όμως, τον παραιτηθέντα πρωθυπουργό Άντι Ρίλκε. Ο 57χρονος Ρίλκε, αναγκάστηκε να παραιτηθεί μετά την απόσυρση της εμπιστοσύνης του κόμματός του προς το πρόσωπό του, λόγω του τρόπου που διαχειρίστηκε μια απεργία των ταχυδρομείων. Η Μάριν αν και κλήθηκε να χειριστεί την πανδημία, εξακολουθεί να τα πηγαίνει καλά στις δημοσκοπήσεις. Η άμεση ανταπόκριση της κυβέρνησης στην επέλαση του κορωνοϊού χαιρετίστηκαν από οπαδούς, αλλά και επικριτές της.

Άτομα που την γνωρίζουν, επιμένουν ότι η συνήθως διακριτική πρωθυπουργός επέλεξε να κάνει τη φωτογράφιση αυτή, στο πλάισιο της καμπάνιας της για την ισότητα. Η ίδια αποτελεί υπέρμαχο αυτής. Η προσωπική της εμπειρία, μιας και την μεγάλωσε η μητέρα και η σύντροφός της, στάθηκε η αφορμή για να είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη στον τομέα αυτό. Η Σάνα Μάριν γεννήθηκε στο Ελσίνκι. Οι γονείς της χώρισαν όταν ήταν παιδί. Από τότε έχει δει τον πατέρα της μόνο μια φορά. Η ίδια έχει εξομολογηθεί ότι ποτέ δεν ένιωσε ότι έχει πατέρα. Την θέση του πήρε η νέα σύντροφος της μητέρας της. Αν και η Φινλανδία ήταν ανέκαθεν ανεκτική σε αυτά τα ζητήματα, η ιδιάζουσα οικογενειακή κατάσταση της Σάννα της προκαλούσε αμηχανία. Στη δεκαετία του 1990, ακόμα και στην Φινλανδία, κανείς δεν συζητούσε για αυτά τα θέματα. «Και ένιωθα αυτή τη σιωπή», έχει αναφέρει χαρακτηριστικά. Κάπως έτσι ξεκίνησαν οι αγώνες της για την ισότητα των δύο φύλων. Όταν απέκτησε την κόρη της, ο σύντροφός της ήταν που έμεινε στο σπίτι για να τη φροντίζει, ενώ η ίδια συνέχισε την ενασχόλησή της με την πολιτική. «Τι το περίεργο;» είχε σχολιάσει.

Ειδήσεις σήμερα: 

Μίκης Θεοδωράκης: Χειροκροτώ τους δικαστές για τη Χρυσή Αυγή, δεν τελείωσε ο αγώνας κατά του φασισμού

Σύνοδος Κορυφής: Πιέζει η Ελλάδα για κυρώσεις στον Ερντογάν, διστάζει το Βερολίνο

Διακόπουλος στο podcast του protothema.gr: Πρέπει να δώσουμε σήμα ότι είμαστε έτοιμοι να συγκρουστούμε
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης