Φάουτσι: Ο Τραμπ δεν μεταδίδει πλέον τον κορωνοϊό

Φάουτσι: Ο Τραμπ δεν μεταδίδει πλέον τον κορωνοϊό

Η διατύπωση του κορυφαίου επιδημιολόγου των ΗΠΑ γίνεται μία ημέρα προτού ο Αμερικανός πρόεδρος βρεθεί αντιμέτωπος με τους ψηφοφόρους στη Φλόριντα

covid_fauci
Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, δεν μπορεί να μεταδώσει πλέον τη νόσο Covid-19, ενώ έχει τη δυνατότητα να παρευρεθεί σε ανοιχτή στο κοινό δημόσια συζήτηση που θα διοργανώσει αύριο το NBC News, χωρίς να θέτει άλλους σε κίνδυνο, δήλωσε ο κορυφαίος επιδημιολόγος των ΗΠΑ, Άντονι Φάουτσι.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο CBS Evening News τόνισε ότι ο ίδιος και ο συνάδελφός του, Κλίφορντ Λέιν, διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας, (NIH) εξέτασαν το σύνολο των τεστ για κορωνοϊό που έκανε ο πρόεδρος των ΗΠΑ καθώς και ένα πρόσθετο τεστ που έγινε σε εργαστήριο του NIH για να καταλήξουν στο συμπέρασμα ότι ο Αμερικανός πρόεδρος δεν είναι μεταδοτικός.

Αμερικανικές εκλογές: Μπάιντεν και Τραμπ διασταυρώνουν τα ξίφη τους από αντίπαλα κανάλια

Για το επόμενο μεγάλο «ραντεβού» της προεκλογικής εκστρατείας τους ετοιμάζονται ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Τζο Μπάιντεν, αντί για την ακυρωμένη τηλεμαχία που ήταν προγραμματισμένη για το βράδυ της Πέμπτης: θα απαντήσουν ζωντανά σε ερωτήσεις ψηφοφόρων, από τηλεοράσεως, αλλά ο καθένας τους σε διαφορετικό κανάλι.

Το τηλεοπτικό δίκτυο NBC News ανακοίνωσε ότι ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος θα βρεθεί αντιμέτωπος με τους ψηφοφόρους για μία ώρα στη Φλόριντα, στις 8 το βράδυ, τοπική ώρα (3 τα ξημερώματα της Παρασκευής, ώρα Ελλάδας). Την ίδια ώρα ο Δημοκρατικός αντίπαλός του θα απαντάει σε ερωτήσεις των ψηφοφόρων στη γενέτειρά του, την Πενσιλβάνια, αλλά στο ανταγωνιστικό δίκτυο ABC News.

Οι δύο αυτές Πολιτείες είναι κρίσιμες για τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου. Το 2016 τις είχε κερδίσει ο Τραμπ.

Μελάνια Τραμπ: «Θετικός» στον κορωνοϊό και ο γιος μου Μπάρον

Ο 14χρονος γιος του Τραμπ, Μπάρον, διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό, αλλά δεν εμφάνισε συμπτώματα της νόσου Covid-19, αφού και οι δύο του γονείς μολύνθηκαν από τον ιό, δήλωσε η πρώτη κυρία των ΗΠΑ, Μελάνια Τραμπ.

Κλείσιμο
«Ευτυχώς, είναι ένας δυνατός έφηβος και δεν εμφάνισε συμπτώματα», τόνισε η Μελάνια σε ανακοίνωσή της.

Ειδήσεις σήμερα

Διακόπουλος στο podcast του protothema.gr: Πρέπει να δώσουμε σήμα ότι είμαστε έτοιμοι να συγκρουστούμε

Κορωνοϊός: Σε κατάσταση έκτακτης υγειονομικής ανάγκης η Γαλλία - Απαγόρευση κυκλοφορίας στο Παρίσι και άλλες πόλεις

Πόσο θα κάτσουν στη φυλακή τα μέλη της Χρυσής Αυγής
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης