Ανησυχία για την τύχη ενός Βρετανού στην Αίγυπτο

Ανησυχία για την τύχη ενός Βρετανού στην Αίγυπτο

Οι βρετανικές αρχές ανησυχούν γιατί από τα τέλη Ιανουαρίου αγνοείται η τύχη ενός Βρετανού ο οποίος βρισκόταν στην πλατεία Ταχρίρ...

Ανησυχία για την τύχη ενός Βρετανού στην Αίγυπτο
Οι βρετανικές αρχές ανησυχούν γιατί από τα τέλη Ιανουαρίου αγνοείται η τύχη ενός Βρετανού ο οποίος βρισκόταν στην πλατεία Ταχρίρ της Αιγύπτου μαζί με τους χιλιάδες διαδηλωτές που ζητούν την απομάκρυνση του προέδρου της χώρας, Χόσνι Μουμπάρακ.

«Ανησυχώ πολύ για την τύχη του Χίσαμ Μόρσι, ο οποίος εθεάθη για τελευταία φορά στις 31 Ιανουαρίου στην πλατεία Ταχρίρ. Σύμφωνα με μαρτυρίες, τον έχουν συλλάβει, αλλά δεν γνωρίζουμε ποιος», αναφέρει ο υφυπουργός Εξωτερικών Άλιστερ Μπερτ σε ανακοίνωσή του.

Ο Μπερτ κάλεσε τις αιγυπτιακές αρχές να εξετάσουν «γρήγορα» εάν ο Μόρσι συνελήφθη και, στην περίπτωση που έχει συμβεί αυτό, να γνωστοποιήσουν στις βρετανικές αρχές πού βρίσκεται.

Κλείσιμο
«Η αιγυπτιακή κυβέρνηση δεσμεύτηκε να απελευθερώσει όλους τους συλληφθέντες διαδηλωτές, να μην συλλαμβάνει κανέναν επειδή εκφράζει τις ιδέες και τις απόψεις του και να μην συλλαμβάνει, ούτε να παρενοχλεί τους δημοσιογράφους, τους ξένους και τα μέλη της αντιπολίτευσης. Είναι σημαντικό να τηρηθούν άμεσα αυτές οι δεσμεύσεις», πρόσθεσε ο Μπερτ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης