Βίντεο: Συναγερμός στη Ρωσία από την πυρκαγιά σε αποθήκη πυρομαχικών - Τεράστια επιχείρηση εκκένωσης

Βίντεο: Συναγερμός στη Ρωσία από την πυρκαγιά σε αποθήκη πυρομαχικών - Τεράστια επιχείρηση εκκένωσης

Tην κατάσβεση της πυρκαγιάς εμποδίζουν οι ισχυροί άνεμοι και οι συνεχείς εκρήξεις πυρομαχικών που ακούγονται κάθε 10 δευτερόλεπτα

Moria-fire-Proto-Thema
Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε αποθήκη πυρομαχικών στην περιοχή Ριαζάν επεκτάθηκε στην γύρω περιοχή, καθώς προκλήθηκαν πυρκαγιές σε απόσταση πέντε χιλιομέτρων από τα θραύσματα των πυρομαχικών που εξερράγησαν. Οι Aρχές έδωσαν εντολή να εκκενωθούν οικισμοί και χωριά της περιοχής, ενώ απομακρύνθηκαν περισσότεροι από 2.300 κάτοικοι και αποφάσισαν να ενισχύσουν τα μέσα πυρόσβεσης καθώς οι δυνατοί άνεμοι ενίσχυαν το μέτωπο της πυρκαγιάς.

Russia: 1,600 people evacuated amid Ryazan arms depot fire


Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες τραυματίσθηκαν έξι άνθρωποι, εκ των οποίων οι πέντε, σύμφωνα με τι αρχές της περιοχής Ριαζάν, διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο.

Στις προσπάθειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς συμμετέχουν άνδρες του υπουργείου Εκτάκτων Αναγκών, στρατιώτες και ειδικά στρατιωτικά πυροσβεστικά οχήματα, δύο πυροσβεστικά άρματα μάχης και θωρακισμένα πυροσβεστικά οχήματα. Επίσης το υπουργείο Εκτάκτων αναγκών έστειλε στην περιοχή πυροσβεστικό τρένο και έχει θέσει σε ετοιμότητα πυροσβεστικό αεροσκάφος τύπου Il-76 και δύο ελικόπτερα τύπου MI-8. Επίσης για την κατάσβεση της πυρκαγιάς χρησιμοποιούνται ειδικά ρομπότ. Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας έστειλε στην περιοχή τέσσερα αεροσκάφη τύπου Il-76.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία την κατάσβεση της πυρκαγιάς εμποδίζουν οι ισχυροί άνεμοι και οι συνεχείς εκρήξεις πυρομαχικών που ακούγονται κάθε 10 δευτερόλεπτα.

Αυτόπτες μάρτυρες δηλώνουν ότι σημειώθηκαν μερικές ισχυρές εκρήξεις, ενώ από το ωστικό κύμα που προκαλούν οι εκρήξεις και από τα θραύσματα των πυρομαχικών που εκρήγνυνται έχουν καταρρεύσει οι τοίχοι και τα παράθυρα δεκάδων σπιτιών. Η αποθήκη πυρομαχικών βρίσκεται σε απόσταση 260 χιλιομέτρων νοτιοανατολικά της Μόσχας.

Ειδήσεις σήμερα

Κορωνοϊός: Στα 407 τα νέα κρούσματα, τα 194 στην Αττική - 88 διασωληνωμένοι

Roland Garros: Ο Τσιτσιπάς στους 4 και συνεχίζει να γράφει ιστορία

Κορωνοϊός: Έτσι θα λειτουργήσουν θέατρα, κινηματογράφοι, μουσικές σκηνές - Κλειστά θα παραμείνουν τα νυχτερινά κέντρα

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης