Προκλητικός Ερντογάν: Κράτη εγκληματίες Κύπρος, Ισραήλ, Σύρια

Προκλητικός Ερντογάν: Κράτη εγκληματίες Κύπρος, Ισραήλ, Σύρια

Ο Τούρκος πρόεδρος άφησε αιχμές και κατά της Ελλάδας, υποστηρίζοντας προκλητικά πως δεν ήθελε διάλογο για την Ανατολική Μεσόγειο, αλλά τελικά αποδέχτηκε διαπραγματεύσεις επί ίσοις όροις

erdogan_ar
Σε νέες προκλητικές δηλώσεις επιδόθηκε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά τη συνεδρίαση του τουρκικού υπουργικού συμβουλίου. 

«Κράτη – πειρατές» χαρακτήρισε την Κύπρο, το Ισραήλ και τη Συρία, ενώ σημείωσε πως «όσοι μιλούσαν εναντίον μας τώρα κάθονται να συνομιλήσουν μαζί μας», εννοώντας την Ελλάδα.

Το νέα εμπρηστικό παραλήρημα του Τούρκου προέδρου, έλαβε μέρος μετά το τέλος της συνεδρίασης του τουρκικού υπουργικού συμβουλίου την Δευτέρα, το οποίο ασχολήθηκε κυρίως με τις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο αλλά και τις συγκρούσεις στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.

«Ο κόσμος αν δεν απαλλαγεί από τα κράτη πειρατές και τους πειρατές κυβερνώντες τους, η ανθρωπότητα δεν θα καταφέρει να πετύχει την ειρήνη και την ηρεμία. Δυστυχώς, ειδικά στη δική μας περιοχή ο αριθμός των κρατών-πειρατών είναι πολύ μεγάλος. Αυτά τα κράτη-πειρατές από το Ισραήλ μέχρι την Ε/Κ Διοίκηση Νότιας Κύπρου και το καθεστώς της Συρίας, καταπιέζουν και τους δικούς τους πολίτες, αλλά καταλύουν και την παγκόσμια σταθερότητα» δήλωσε προκλητικά ο Τούρκος πρόεδρος, τονίζοντας πως:

«Η εποχή που αυτά τα κράτη χρησιμοποιούσαν αυτές τις μεθόδους, με το να κρύβονται κάτω από τη φούστα των διεθνών δυνάμεων, προκαλώντας μπελάδες στην ανθρωπότητα, πλησιάζει πλέον στο τέλος της. Ο κόσμος δεν μπορεί να σηκώσει άλλο αυτή την τυραννία. Η Τουρκία είναι αποφασισμένη να χρησιμοποιήσει κάθε δύναμη και κάθε δυνατότητα που διαθέτει για να καταστρέψει αυτό το άδικο, παράνομο, άσχημο και αιμοσταγές παιχνίδι».

Κλείσιμο
Ο Τούρκος πρόεδρος άφησε αιχμές και κατά της Ελλάδας, υποστηρίζοντας προκλητικά πως δεν ήθελε διάλογο για την Ανατολική Μεσόγειο, αλλά τελικά αποδέχτηκε διαπραγματεύσεις επί ίσοις όροις. Ο ίδιος ευχήθηκε τέλος, να έρθουν «καλά νέα» και για εύρεση φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο μετά τη Μαύρη Θάλασσα.

«Το φυσικό αέριο που ανακαλύψαμε στην Μαύρη Θάλασσα ήταν τα πρώτα καλά νέα. Με τη βοήθεια του Αλλάχ, περιμένουμε να έχουμε καλά νέα και στην ανατολική Μεσόγειο σύντομα» δήλωσε.


Ειδήσεις σήμερα

ΔΕΗ: Ανακοίνωσε εκπτώσεις για οικιακούς πελάτες, επιχειρήσεις και ευάλωτους καταναλωτές

Θετική στον κορωνοϊό και η εκπρόσωπος Τύπου του Τραμπ

Τσιόδρας: Το δεύτερο κύμα της πανδημίας χτυπά ευρωπαϊκές χώρες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης