Κορωνοϊός - Ινδία: Ξεπέρασαν τα 6,5 εκατ. τα κρούσματα όμως η κυβέρνηση χαλαρώνει τα μέτρα
Είναι η τρίτη χώρα του κόσμου όπου ξεπεράστηκε το φρικιαστικό ορόσημο των 100.000 θανάτων
Ο αριθμός των κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 στην Ινδία αυξήθηκε κατά 74.442 τις προηγούμενες 24 ώρες και ανέρχεται πλέον σε 6,63 εκατομμύρια, ανακοίνωσε σήμερα το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας.
Το ίδιο διάστημα υπέκυψαν στην COVID-19 άλλοι 903 ασθενείς, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του κορωνοϊού να φθάνει τους 102.685 νεκρούς ως εδώ, κατά τα στοιχεία που δημοσιοποίησε το υπουργείο.
Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας στην Ινδία έσπασε το φράγμα των 100.000 θανάτων το Σάββατο. Η Ινδία είναι η τρίτη χώρα του κόσμου όπου ξεπεράστηκε αυτό το φρικιαστικό ορόσημο, μετά τις ΗΠΑ και τη Βραζιλία, με την επιδημιολογική κατάσταση να απέχει πολύ από το να έχει ελεγχθεί.
Την περασμένη εβδομάδα οι αρχές της Ινδίας χαλάρωσαν κάποια ακόμη περιοριστικά μέτρα. Επιτράπηκε ιδίως στις κυβερνήσεις αρκετών ομόσπονδων κρατών να ανοίξουν σχολεία και κινηματογράφους.
Χιλιάδες φίλαθλοι θα έχουν την ευκαιρία να δουν το μονοθέσιο που κατέκτησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών της Formula 1 το 2025 και τη θρυλική McLaren MP4/6 του Ayrton Senna να «βρυχώνται» σε μια ειδικά διαμορφωμένη πίστα στο ΟΑΚΑ.