Εκλογές ΗΠΑ 2020: Οι στοιχηματικές δίνουν προβάδισμα 19% στον Μπάιντεν

Εκλογές ΗΠΑ 2020: Οι στοιχηματικές δίνουν προβάδισμα 19% στον Μπάιντεν

Τι προκύπτει από τα δεδομένα οκτώ στοιχηματικών εταιρειών

biden-trump23
Όπως αποτυπώνεται στις προτιμήσεις όσων προσεγγίζουν τις αμερικανικές εκλογές σαν μια ευκαιρία για τζόγο, ο Τζο Μπάιντεν εμφανίζεται σαν ξεκάθαρο φαβορί έναντι του Ντόναλντ Τραμπ.

Ο νυν πλανητάρχης υπολείπεται του επίδοξου αντικαταστάτη του στον Λευκό Οίκο σχεδόν κατά 20 ποσοστιαίες μονάδες. Αυτό σημαίνει ότι, όποιος στοιχηματίζει υπέρ νίκης του Τραμπ, ρισκάρει περισσότερο -και, άρα, προσδοκά μεγαλύτερο κέρδος στην περίπτωση που ο απρόβλεπτος Ντόναλντ κάνει πάλι ένα από τα «θαύματά» του.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με στοιχεία τα οποία διαρκώς ενημερώνει η ιστοσελίδα realclearpolitics.com, παρακολουθώντας τα μεγαλύτερα πρακτορεία στοιχημάτων στον κόσμο, ο Τζο Μπάιντεν εμφανίζεται ως ο επικρατέστερος για τη θέση του προέδρου των ΗΠΑ με ποσοστό 59,6%. Ο Ντόναλντ Τραμπ βρίσκεται πολύ πίσω, στο 41% -και αυτό πιθανότατα δεν θα τον ικανοποιεί καθόλου.

Εάν, σε ένα εντελώς υποθετικό σενάριο, οι εκλογές γίνονταν σε μερικά 24ωρα, αντί για την 3η του ερχόμενου Νοεμβρίου, αυτές οι 18,6 ποσοστιαίες μονάδες της διαφοράς θα προιωνίζονταν πανωλεθρία για τον Τραμπ και θρίαμβο για τον Μπάιντεν -τουλάχιστον στην πρώτη φάση της άμεσης καταμέτρησης των ψήφων.

Στον πίνακα της realclearpolitics.com φαίνεται ότι το 59,6% vs 41% είναι ο μέσος όρος, όπως προκύπτει από τα δεδομένα οκτώ στοιχηματικών εταιρειών. Οι επιμέρους διακυμάνσεις, όμως, είναι αρκετά έντονες. Παρ' όλα αυτά, η «παράσταση νίκης» του Μπάιντεν δεν πέφτει σε καμία περίπτωση κάτω από το 57%, ενώ αντιστρόφως ο Τραμπ δεν υπερβαίνει το 44%. Η πιο αισιόδοξη τιμή για την υποψηφιότητα του Τζο Μπάιντεν εμφανίζεται στην εταιρεία Betfair, οι χρήστες της οποίας τον φέρνουν στο 63%.

Συσχετίζοντας τα εξωτερικά γεγονότα, τα οποία ενδέχεται να επηρέασαν την τάση των στοιχημάτων, είναι μάλλον σαφές ότι το πρόσφατο ντιμπέιτ, ο τηλεοπτικός διαξιφισμός μεταξύ των δύο μονομάχων, καταβαράθρωσε τη δημοφιλία του Ντόναλντ Τραμπ. Η καμπύλη διακύμανσης των προτιμήσεων μαρτυρά ότι την 1η Σεπτεμβρίου ο Τραμπ είχε πάρει την ανιούσα και ο Μπάιντεν την κατιούσα. Οι δυο τους σχεδόν συναντήθηκαν στο 50%, με τη μάχη να μοιάζει τότε ότι θα εξελισσόταν ως σκληρή και αμφίρροπη.

Κλείσιμο
Ωστόσο, τα δεδομένα πήραν ξανά τροπή εις βάρος του Τραμπ, ο οποίος, αφενός θα πρέπει να δράσει άμεσα για να αναστρέψει το ρεύμα που μοιάζει να τον οδηγεί στην έξοδο του Λευκού Οίκου. Εκτός εάν τζογάρει και ο ίδιος, γνωρίζοντας ότι στο τέλος θα γίνει ακόμη πιο πλούσιος, αυτή τη φορά σαν αουτσάιντερ.

Ειδήσεις σήμερα: 

Bαριά καμπάνα για e-shop - Έπαιρνε λεφτά και δεν παρέδιδε τα προϊόντα!

Μητσοτάκης σε Μισέλ: Στο χέρι της Τουρκίας να συνεργαστεί ή να υποστεί τις συνέπειες της στάσης της

Σοκ με τα γηροκομεία: Το 7ο που «χτυπά» ο κορωνοϊός - 40 τα κρούσματα στον Άγιο Παντελεήμονα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης