Αζερμπαϊτζάν: Ποια είναι η πρώτη κυρία της χώρας που «ευγνωμονεί» τον Ερντογάν

Αζερμπαϊτζάν: Ποια είναι η πρώτη κυρία της χώρας που «ευγνωμονεί» τον Ερντογάν

Η 56χρονη σύζυγος του προέδρου του Αζερμπαϊτζάν ευχαρίστησε τον πρόεδρο της Τουρκίας για την στήριξή του

aligieva-azer
Στις ευχαριστίες της Μεχριμπάν Αλίγιεβα, συζύγου του προέδρου του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίγιεφ και πρώτης αντιπροέδρου της κυβέρνησής του, προς την Τουρκία για την υποστήριξη στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, αναφέρεται δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης της τουρκικής φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Γενί Σαφακ με τίτλο «Μεχριμπάν Αλίγιεβα: Αισθάνομαι ευγνωμοσύνη προς τον πρόεδρο Ερντογάν».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η Αλίγιεβα, ευχαρίστησε τον τουρκικό λαό και τον πρόεδρο Tαγίπ Ερντογάν για «την αλληλεγγύη τους και την ηθική τους στήριξη στην αντεπίθεση που άρχισε το Αζερμπαϊτζάν για να απελευθερώσει τα υπό κατοχή εδάφη του», εννοώντας τα ιστορικά αρμενικά εδάφη του Αρτσάχ (Ναγκόρνο Καραμπάχ).

Η Αλίγιεβα ανέφερε πως ο στρατός του Αζερμπαϊτζάν δεν πάτησε το πόδι του στα εδάφη ενός άλλου κράτους αλλά πολεμάει για να προστατέψει το δικό του έδαφος και πως «δόθηκε απάντηση στις ένοπλες προβοκάτσιες της Αρμενίας. Ο στρατός του Αζερμπαϊτζάν υπερασπιζόμενος την πατρίδα του διεξάγει πετυχημένη στρατιωτική επιχείρηση αντεπίθεσης και απελευθερώνει τις υπό κατοχή περιοχές. Αισθάνομαι ευγνωμοσύνη προς τον τουρκικό λαό και προσωπικά προς τον πρόεδρο Ερντογάν. Η αλληλεγγύη τους και ηθική τους στήριξη, όπως και σε κάθε Αζέρο, με κάνει να αισθάνομαι περηφάνια» δήλωσε η σύζυγος του προέδρου του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίγιεφ και πρώτη αντιπρόεδρος της αζέρικης κυβέρνησης από το 2017.

geni-safak-aligieva


Η 56χρονη Αλίγιεβα, η οποία επαγγέλεται οφθαλμίατρος, γεννήθηκε στο Μπακού και είναι μέλος, όπως λένε οι Aμερικανοί, «της ισχυρότερης οικογένειας στο Αζερμπαϊτζάν».

Κλείσιμο
Ο παππούς της ήταν συγγραφέας, ο θείος της ήταν ο πρώτος πρεσβευτής της χώρας στις ΗΠΑ, ο πατέρας της είναι μέλος της Εθνικής Ακαδημίας Αεροματοφορών και η μητέρα της διαπρεπής φιλόλογος.

Από το 2004 η Αλίγιεβα είναι πρέσβειρα Καλής Θέλησης της UNESCO και την επόμενη χρονιά εξελέγη βουλευτής. Στις 21 Φεβρουαρίου 2017 τοποθετήθηκε αντιπρόεδρος της χώρας σε μια θέση που δημιουργήθηκε στην συνταγματική αναθεώρηση του 2016 με το πρώτο της ταξίδι να γίνεται στη Γαλλία.










Ειδήσεις σήμερα:

Τι είναι το sonic boom που τρομοκράτησε το Παρίσι όταν το Rafale έσπασε το φράγμα του ήχου

Μελάνια Τραμπ και Τζιλ Μπάιντεν: «Ντιμπέιτ» κομψότητας για τις δύο υποψήφιες πρώτες κυρίες των ΗΠΑ

Βίντεο: Επεισόδιο με τον Νουσρέτ και ζηλιάρη σύζυγο σε εστιατόριό του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης